Volkswagen

ABT'den Kusursuz Tuareg

Grubun en popüler geliştiricisi olan ABT, bu kez son jenerasyon Volkswagen Touareg üzerinde gerçekleştirdiği sihirle karşımızda. Yeni jenerasyonuyla birlikte artık grubun premium üyelerinden olan Porsche Cayenne’e dahi göz kırpaya başlayan Volkswagen Touareg, fiyat etiketine bakıldığında da bunu fazlasıyla hissettirmişti. Bir önceki nesline göre tasarım olarak da ciddi bir sınıf atlamayı beraberinde getiren model için beklediğimiz gelişmelerden birisi daha tamamlandı. Kısa süre önce 1 milyonuncu özel üretim serisiyle karşımıza çıkan Touareg’i garajına alan ABT, ortaya gerek karakter gerekse performans olarak parmak ısırtan bir ürün çıkartmayı başardı.

Özel olarak geliştirilen ABT Motor Kontrolü (AEC) ünitesi, optimum güç dağıtımını sağlamak için sürekli olarak çok sayıda ölçüm verisini ayarlar. Üretim sürümünde 422 HP (310 kW) ve 900 Nm yerine ABT Power, Touareg’de 4.0 litrelik TDI’yı 500 HP (368 kW) ve 970 Nm ile sağlıyor. 

JANT:
Ayrıca daha dinamik bir görünüme katkıda bulunan şey doğru süspansiyon türüdür. ABT, süspansiyonlu yaylar ve havalı süspansiyonlu Touareg modelleri için elektronik bir Seviye Kontrol sistemi sunar. Her iki süspansiyon sistemi de aracı önden 1,5 inç, arkadan 1,2 inç alçaltarak kullanım ve görünümü iyileştirir. Son dokunuş ABT alüminyum döküm jantlarla sağlanır. Touareg sahipleri, mistik siyah renkli 22 ”DR jant seti arasından seçim yapabilir veya 20” lik sportif ER-C 5 kollu tasarımını silah metalinde kullanabilir.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu