GenelHaberler

Volkswagen ID.3 'Büyük Yazılım Sorunlarıyla' Karşılaştı

Alman basınında çıkan endişe verici haberlerde “kitlesel yazılım sorunları” olduğunu belirtiliyor. Volkswagen ID.3 4 Kasım’dan itibaren sınırlı sayıda üretilmiştir.

Sorunun nedeni tanımlanmamış, ancak genel olarak, yazılımın tam istendiği gibi olmadığı anlaşılmaktadır, bu da (en az birkaç ay daha) üretilen ve üretilecek tüm erken ID.3’lerin bir yazılım güncellemesine ihtiyacı var demek oluyor.

Resmi olmayan kaynaklar, ilk otomobil grubunun özel olarak kiralanan otoparklarda saklandığını söylüyor . Alman üreticinin yazılımı 2020 Baharında 10.000 ID.3’e yüklemesi bekleniyor.

Kalan 20.000 ID.3 partisi de (toplam 30.000) etkilenebilir ve muhtemelen bir yazılım güncellemesi gerektirecektir, ancak OTA güncellemesi yoluyla alacağı kesin.

Söylentileri birleştirerek, kablosuz güncellemenin henüz hazır olmayan yazılım / bellenim özelliklerinin bir parçası olduğunu tahmin edebiliriz.

İlk ID.3 otomobillerin müşteri teslimatlarının 2020’nin ortalarında yapılması bekleniyor.

Yazılımla ilgili gayri resmi olarak bildirilen sorun, özellikle VW CEO’su Herbert Diess’in yazılım hakkındaki sözlerini önemli bir rekabet avantajı olarak hatırlarsak ilginç geliyor .

“Uzun vadede, ölçek nedeniyle biraz avantajımız olabileceğini düşünüyorum. Donanım tarafında, muhtemelen çok büyük bir fark yok çünkü [Tesla] ‘nın da özel bir elektrikli platformu var ve bir EV üreticisi için zaten oldukça büyük.
Ama yazılım olan bir sonraki büyük şey söz konusu olduğunda, Tesla yazılımda güçlüdür – ancak yazılım gerçekten bir hacim oyunudur. Yazılım yaparsanız, bir milyon değil on milyon cihaz kullanmanız gerekir. ”

Dergi Müdürü,  
Teslati üzerinden 
ecomento.de

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu