Volkswagen

Volkswagen Cross Coupe Konsept Tanıtıldı

Volkswagen Tokyo Motor Show’da sergilemeye başladığı Cross Coupe SUV Concept modelinin detaylarını paylaştı.

Eğimli tavan yapısıyla Tiguan ve VW CC modellerinin karışımı gibi duran model markanın MQB Platformu üzerine geliştirilmiş. Bu platform Volkwagen grubunda yeni Golf ve Audi TT’de de kullanılacak.


4345 mm uzunluğa sahip konseptin genişliği 1868 mm, yüksekliği ise 1523 mm. Bu boyutlarla Cross Coupe, Golf ile Tiguan arasında bir noktaya konumlandırılabilir. Aracın aks aralığı ise Golf’ten 52 mm, Tiguan’dan ise 26 mm daha uzun. Bu sayede daha dinamik bir görüntünün yanında daha ferah bir iç mekan görmemiz mümkün.

24,2 yaklaşma ve 32.5 uzaklaşma açısına sahip modelin yeni geliştirilen elektronik kontrollü çekiş sistemi ile ortalama bir off road kabiliyetine kavuştuğunu tahmin ediyoruz.

4 koltuklu Cross Coupe, TSI benzinli motorla bağlantılı iki elektrikli motordan gücünü alıyor. Elektrikli motorlar ön ve arka aksa ayrı ayrı tahrik verebiliyorlar. 54 hp/180 Nm ve 114 hp/270 Nm güç ve tork değerleri olan elektrikli motorlarla hibrid çalışan TSI motorun toplam gücü ise 265 hp olarak açıklanıyor. Bu sayede Cross Coupe 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniye civarında tamamlıyor ve 201 km/s maksimum hıza çıkıyor.

Volkswagen yeni konseptinin sadece elektrikli motorunu kullanarak 40 kilometre yol alabildiğini açıkladı.

İlgili Konular

2 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu