Volkswagen

VW Passat (B8) R-Line Donanım Paketi

Geçtiğimiz yıl merakla beklenen B8 kasa kodlu Yeni Volkswagen Passat’ın dünya lansmanı yapılmıştı. Tanıtım da gayet sportif çizgilerle dolu, tampona entegre ekzoz çıkışları, 19 inçlik devasa jantlarıyla R-Line donanım paketli araç yer aldı. Ülkemize yine B7 kasa kodlu Passat’ta olduğu gibi Trendline, Comfortline ve Highline donanım paketleriyle satışa sunuldu. Hatta ülkemizde satışa çıktığı ilk zamanlarda DSG şanzuman opsiyonu ve bir kaç motor seçeneği sunulmamıştı. Bazı kullanıcılar tarafından ilk etapta hayal kırıklıkları olsa da işler git gide rayına oturdu ve şimdilerde Volkswagen’in sportif yüzünü Passat modelinde de opsiyonel olarak R-Line donanım paketi ile Türkiye’de göreceğiz.

Öncelikle iç mekandan başlayalım. Bariz kendini belli eden en büyük farklılık, kullanılan direksiyon simidi olmuş. Yeni nesil sportif araçlarda kullanılan alt kısmı düz yeni tip R-Line logolu direksiyon simidi hemen dikkat çekiyor. Ardından koltuklar. Koltuklar tamamen deri ve başlıklarda “R” logosu mevcut. Döşemelerin kenar kısımlarında karbon fiberi anımsatan bir desen mevcut, bu da iç mekana farklı bir hava katmış. Ön dekorların havalandırma ızgaraları altında kalan kısım desenli alüminyum görünümünde. Multimedya ve klima paneli etrafında “Piano Black” ismiyle bildiğimiz siyah kaplamalar mevcut. Highline donanım paketli araçlarda bulunan ahşap görünümlü dekorlardan bu otomobilde sportif görünümünü kaybetmemesi için kullanılmamış. Pedallar krom kaplı olarak bu pakette sunuluyor, pedal bölgesindeki ayak dayama kısmı ise plastik olarak bırakılmış.

icmekan1 icmekan4 icmekan3 icmekan2

Dış mekanda özellikle ön ve arka kısımda değişiklikler yapılmış. Ön kısımda radyatör ızgarası standart B8 Passat’lardan farklı olarak dikey krom hatları taşıyor. Bu görüntüyü VW CC modelinden hatırlayacaksınız. Aynı zamanda sol tarafta “R” logosu ızgaraya ilave edilmiş. Ön tamponda ise sisler biraz daha inceltilerek yukarıya alınmış. Alt ızgarada boylu boyunca devam eden krom çıta; sislerin altından devam ederek tamponun kenarına kadar uzanmakta. Sis farlarını çevreleyen oldukça karakteristik bir sportif detay mevcut. Bu detayı görünce benim aklıma BMW’nin M departmanında sunduğu tampon silüetleri geliyor. Piano Black detaylar ön kısımda da bolca kullanılmaktan kaçınılmamış. Krom detaylar ile süslenerek kendisini daha çok belli ediyor. Yan marşpiyeller üzerinde ufak bir hat detayı oluşturarak aracın omuz çizgisini tamamlayan bir detayla süslenmiş. Arka tampona entegre çift taraflı krom ekzoz çıkış başlıkları bulunmakta ve arasında kalan difüzör denilen bölge de piano black olarak tercih edilmiş. Yüksek devirdeki vites değişikliklerinde Golf GTI modelinde sıkça duyduğumuz patırdama sesi bu araçta da duyulmakta. (1.4 TSI ACT 150 Hp) Jantlar da lansmanda gördüğümüz 19 inç Verona. Bu detayların hepsini bir araya koyduğumuzda otomobil; ağır abilikten biraz çıkıp gençlerin de tercih ederken göz önünde bulunduracağı incek detayları barındıran bir donanım paketine kavuşmuş diyebiliriz. R-Line deyince aklımıza sportif ve agresif bir otomobil geliyor ki sanıyorum Passat B8 bu paketle bekleneni sunabilecek cesareti bizlere gösteriyor.

dismekan1 dismekan2 dismekan3

Fotoğraflarını paylaştığım araçta bulunan ve benim incelerken farkedebildiğim diğer opsiyonlar (Highline donanım paketine ek olarak)
-Sunroof
-Discovery Pro navigasyon
-Aktif Bilgi Ekranı
-Geri Görüş Kamerası
-R-Line Spor Sürüş Paketi
-R-Line İç+Dış Paket
-19 inç Verona Jant

Resimlerini paylaştığım araç 1.4 TSI DSG ACT 150 beygir ve liste fiyatı 156.700 TL’dir. R-Line paket fiyatı hakkında henüz net bir bilgi edimediğimden bu opsiyonun fiyatını yetkili bayilerden öğrenebilirsiniz.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu