FeaturedHaberlerVolkswagen

Volkswagen Çözümü Açıkladı

Bir süre önce patlak veren emisyon skandalının başrolünde olan Volkswagen, şirket bazında ciddi bir yara almış, sonrasında da dizel motorlarda yaptığı oynamayı düzeltmek için toplamda sorunlu olan 11 milyon aracından 8.5 milyonunu geri çağırmıştı.

Yaralarını sarma adına ilk adımını atan Volkwagen,Youtubeüzerinden paylaştığı küçük bir tanıtım (ya da açıklama da denebilir) videosu ile, çağırdığı araçlardaki sorunu nasıl gidereceğini kısaca açıkladı.

Volkswagen’in uygulayacağı düzeltme işlemi aslında oldukça basit. Teknisyenlerin yapacağı şey, gövdedeki hava sensörü düzeneğine bir akım trafosu (transformatör) koymak (gerçi bu neye göre, kime göre basit orası da tartışılır).Hava sensörü, emme manifoldunda ne kadar hava akışı olduğunu ölçüyor ve yakıt miktarı buna göre silindir içerisine enjekte ediliyor. Akım trafosu ise sensöre gelecek hava akımını stabilize ediyor (bir nevi hava akımını uygun şekilde süzüyor, rendeliyor da diyebiliriz).

Yani olayı toparlayacak olursak Volkwagen, aracın ürettiği yüksek emisyon değerini bir nevi süzerek, stabilize ederek olması gereken seviyeye çekecek. Üstelik bunu küçük bir aparat eklentisiyle yapacak. Yani ortada araca yeni bir motor takılması ya da benzeri bir durum söz konusu değil.

Bunun yanı sıra Volkswagen, çağırdığı araçların yazılımlarında da güncellemeler yapacak. Bu yazılım güncellemesinin her model için olmaması söz konusu ancak VW’nin şimdilik açıkladığı bilgiler bu yönde.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu