HaberlerVolkswagen

Skoda Superb Orta Sınıfın Abisi

Skoda, yeni nesil Superb’i pazara sunmaya hazırlanıyor. İstanbul Autoshow’da tanıtılacak araç, sınıfının üzerindeki boyutları, dev bagajı ve yeni teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Çek otomotiv üreticisi Skoda, yeni nesil Superb ile çıtayı yükseltiyor. Markanın orta sınıftaki dev aracı, 3’üncü nesliyle hiç olmadığı kadar estetik ve iddialı hale getirilmiş.

Tepeden tırnağa yeniden tasarlanıp geliştirilen araç, büyüyen boyutları, geniş iç mekanı ve dev bagajıyla dikkat çekiyor.

Ağustosta satışa sunulacak

Türkiye’de ilk kez İstanbul Autoshow Fuarı’nda tanıtılacak araç, ağustos ayından itibaren de piyasaya sunulacak. Yeni Superb, modelin geçmiş nesillerine de damgasını vuran genişlik kavramını bir üst noktaya taşıyor. Araçta Çarpışma Hazırlık Sistemi’nden Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi’ne kadar bolca güvenlik donanımı sunuluyor.

Türkiye lider olacak

Bu yıl Fabia’dan sonra Türkiye pazarına sunacakları ikinci önemli yeniliğinSuperb olduğunu belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, her iki modelin de markaya daha fazla dinamizm katacağına inandıklarını belirtti. Yeni Superb Sedan’ın en önemli ilk üç pazarından birinin Türkiye olacağına da dikkat çeken Senyücel, “2008’den bu yana Türkiye’de ikinci jenerasyon Superb15 bin adet satıldı. Bu yıl hedefimiz 4 bin 500 adet. Bunun yarıdan fazlası yeniSuperb olacak” dedi.

65 bin liradan başlayacak

Ge­çen yıl Su­perb se­dan sa­tış­la­rın­da bi­rin­ci sı­ra­da Rus­ya, ikin­ci sı­ra­day­sa Tür­ki­ye­’nin yer al­dı­ğı­nı vur­gu­la­yan Sen­yü­cel, şöy­le de­vam et­ti:

“Bu yıl Sko­da­’nın en bü­yük Su­perb Se­dan pa­za­rı­nın Tür­ki­ye ola­ca­ğı­nı söy­le­ye­bi­li­riz. 3-4 yıl içe­ri­sin­de de D seg­men­tin­de he­de­fi­miz 10 bin adet­tir. Ara­cın 125 bey­gir ve ma­nu­el şan­zı­man­lı ver­si­yo­nu­nu 65 bin li­ra se­vi­ye­sin­den pa­za­ra su­na­ca­ğız. En üst pa­ket­li mo­del­se 95-100 bin li­ra ara­lı­ğın­da ola­cak­tır.”

5 benzinli 3 dizel motor seçeneği

Yeni nesil Superb‘de, 5 benzinli ve 3 dizel motor seçeneği sunulacak. Türkiye’de de satılacak benzinli motor seçenekleri arasında 1.4 litre TSI (125 ve 150 beygir), 1.8 litre TSI (180 ve 220 beygir) ve 2.0 litre TSI (220 ve 280 beygir) bulunuyor. Dizel motorlar ise 1.6 litre (120 beygir) ve 2.0 litre (150 ve 190 beygir) hacminde. Tüm motor seçenek- lerinde Start-Stop ve enerji geri kazanımı sistemleri de yer alıyor. Bu sayede araç, yüzde 30’a varan oranlarda daha az yakıt tüketiyor.

Bagaj kapağı ayakla açılacak

Aracın sedan versiyonunda bagaj hacmi, stepne bölümü dahil 625 litreyi buluyor. Bagaj kapağı, elektronik kilitle donatılırken, eller doluyken bagaj kapağının kolayca açılabilmesine olanak tanıyan sanal pedal, Superbde ilk kez kullanıyıor. Bu sistem, ayağın tamponun alt kısmına uzatılması sayesinde bagaj kapağının kendiliğinden açılmasını sağlıyor.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu