Genel

Opel BiTurbo Motor Teknolojisi Daha Az Yakıyor

Opel BiTurbo Motor Teknolojisi Daha Az Yakıyor

Şubat 2012`de piyasaya çıkması beklenen Insignia BiTurbo yakıt verimliliğini en üst seviyeye çıkarıyor.

Opel’in geliştirdiği yeni BiTurbo motor teknolojisi sayesinde yüksek hızda bile yakıt tasarrufu sağlanıyor. 2012 yılının Şubat ayında satışa sunulması beklenen Insignia BiTurbo araçta kullanılan bu teknoloji gerçek anlamda yakıt verimliliği sunulmasını sağlıyor. 195 hp gücündeki motor ve 400 Nm torka sahip olan araç orta sınıfta yakıt tüketimi anlamındaki en cimri modellerden biri. 100 km’de 4.9 litre yakıt tüketen araç 129 g/km’lik karbondioksit emisyonu sunuyor. 8.7 saniye içerisinde 0 – 100 km arası hızlanmayı tamamlayan aracın en fazla yapabildiği hız ise 230 km/s.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Insignia BiTurbo teknolojisi için “Bu beygir gücü ve torka sahip otomobillerde 6 silindirli dizel 3 lt’lik motorlara alışılmıştır. Bizim BiTurbo teknolojimizde ise daha küçük motorlar daha fazla güç üretiyor ve %30 yakıt tasarrufu sağlıyor” dedi.

Opel içinde bulunduğumuz yılın Eylül ayından beri bu seride yer alan araçlar için yakıt tüketimini azaltmalara yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor. Şu anda firmanın hazırladığı çözüm BiTurbo teknolojisi. Ancak ilerleyen dönemlerde elbette farklı çeşitli teknolojiler de geliştirilecek ve yakıt verimliliği üst seviyeye çıkartılacak.

İlgili Konular

Bir Yorum

Bir cevap yazın

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu