FeaturedTeknolojiVolkswagen

Volkswagen ARTEON Geliyor

Volkswagen 2008’de tanıttığı CC’nin abisi olacak olan Arteon ile 2018 yılına damgasını vuracak.

Arteon ismi iki heceden oluşuyor. İlk hece ‘Art’ İngilizce Sanat anlamına geliyor ve otomobilin dört kapılı coupe formunu beraberinde getiren tasarım çizgilerini temsil ediyor. ikinci hece olan ‘eon’ ise markanın Çin pazarı için ürettiği lüks modeli ‘Phideon’un son hecesinden alınmış ve böylece premium algısını temsil ediyor.

Sport Sedan tasarım ile dikkat çeken Volkswagen firması Arteon ile de bunu devam ettirecek gibi görünüyor. Yine coupe görünümlü sedan tasarımı ile gelecek olan Arteon çerçevesiz camları ve cam ile beraber kalkan bagaj kapağına sahip.

Volkswagen’in, 2015 Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında tanıttığı konsept modeli GTE Coupe‘nin tasarım hatlarına sahip olacak olan Arteon için artık asfaltın tadına bakma zamanı. Kamuflajlı olarak kameralar karşısına çıkan Arteon prototipi, bizlere kağıt üzerinde Volkswagen’in karşımıza çıkardığı tasarıma sadık kaldığı gösteriyor. Tasarım sorumlusu Tobias Sühlmann‘ın “Sürprizlere hazır olun” dediği Arteon, Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tüm dünyanın karşısına çıkacak.

1.4TSI motora devam edecek olan VW, Arteon’da 1.6TSI, 1.6TDI, 2.0TDI , 2.0TSI ve 3.2TSI motorlar ile gelecek.6 ve 7 ileri DSG seçeneği sunulacak araçta, manuel 6 ileri vites seçeneğide olacak. Türkiye versiyonlarında hangisi olur tam belli olmamakla küçük motorlu araçların olacağı kesin.

yeni-vw-cc-2017-7

ACCEPTANCE_DRIVE
ACCEPTANCE_DRIVE

vwpassatccspies-006

ACCEPTANCE_DRIVE
ACCEPTANCE_DRIVE
ACCEPTANCE_DRIVE
ACCEPTANCE_DRIVE
ACCEPTANCE_DRIVE
ACCEPTANCE_DRIVE

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu