GenelHaberlerTeknoloji

4G Hizmetini ne zaman kullanabileceğiz ?

4G hizmetinin ülkemizde başlamasına artık çok kısa bir süre kaldı. Dün bir röportaj gerçekleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 4G servisinin ne zaman kullanılacağını resmi olarak açıkladı.

Bilgin, 26 Mayıs’taki ihalede 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz spektrumlarındaki 20 frekansın satışa sunulacağını belirtti. BTK’nın organize ettiği ihaleden 2.43 milyar dolar elde edilmesi bekleniyor.

İhale sonucu dağıtılacak frekans lisansları 29 Nisan 2029’a kadar geçerli olacak ve Türkiye’deki mevcut operatörler dışında dördüncü bir operatörün de sektöre giriş yapmasına imkan sağlanacak. 4G hizmetini vermek için frekans alımı yapan işletmelerin, bu yılın sonuna kadar altyapılarını bu teknolojiye uygun hale getirmesi gerekiyor.

Kullanıcılar, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 4G servisini kullanabilecekler. Bu zamana kadar ülkemizde 3G kullanıldığı için bu yönde akıllı telefon satışı gerçekleştiren operatörlerin bundan sonra 4G uyumlu telefonların satışlarına ağırlık verebileceğini söyleyebiliriz.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu