GenelHaberlerVolkswagen

Yeni Skoda Superb 2015

Şimdiye dek yapılmış en iyi SKODA’nın gösterişli dünya galası:Yeni SKODA Superb Prag’daki Forum Karlin’de ilk defa sahne ışıklarının altındaydı. Yeni SKODA Superb markanın tasarımında köklü bir değişiklik yaptı. Cömert iç mekan, güvenlik için yenilikçi yardımcı sistemler, çevrecilik ve konfor, güçlü EU6 motorlar ve SKODA’nın alışılagelmiş ‘Basit ve akıllıca’ özellikleri markanın amiral gemisini orta segment otomobillerin arasında en üste taşıdı. Kısaca: Yeni Superb şimdiye dek yapılmış en iyi SKODA ve markanın geniş model yelpazesinin gözbebeği.
SKODA Superb’nin sahneye ilk çıktığı zaman SKODA CEO’su Prof. Dr. H.c. Winfried Vahland şöyle dedi: “Bu araba SKODA için yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor. Geçtiğimiz yıllarda model yelpazemizi yeniledik ve genişlettik. Yeni SKODA Superb bizim orta sınıf segmentindeki otomobillere olan arzumuzu gösteriyor. Yaratıcılık ve teknoloji açısından yeni bir performans seviyesine ulaşması SKODA’nın unutulan pozisyonunu geri aldığını gösteriyor ve markanın geleceğine giden yolda önderlik ediyor. Bu fantastik araba özel ve iş dünyasındaki yeni müşterileri etkileyerek SKODA markasına yöneltecek,” dedi Vahland.
Yeni SKODA Superb dünya galasında Prag’daki Forum Karlin’de 800 seçkin konuğun önünde yer aldı –SKODA uluslararası basın temsilcilerini şirketten, siyasetçi, iş dünyası ve sosyete grubundan olan insanları ağırlar gibi karşıladı. Yeni SKODA Superb akşamın yıldızıydı. Onun dünya galasındaki sahneye ilk çıkışına Çek Filarmoni Orkestrası’nın Superb Senfonisi eşlik etti. Diğer göze çarpanlar ise şunlar: Soul müzik efsanesi Chaka Khan ve şarkısı Aura Dione.
SKODA markanın üst model yelpazesinin başarısını üçüncü jenerasyon Superb ile devam ettirme niyetinde. Araba üreticisi firma müşterilerine bu güne kadar toplam 700,000 den fazla 1. ve 2. Nesil Superb teslim etti.

skoda_superb_silver_v_update_0

Zarafet, güç, dinamizm – devrimci SKODA tasarımı

Yeni tasarımıyla yeni SKODA Superb, markanın heyecan verici tasarım dilini konuşturduğu SKODA VisionC şov arabasındaki tasarımı seri üretime getirerek markanın duygusal gücünü göstermiş oldu. “Aracın dingil mesafesi 80 mm artarken aynı zamanda önündeki çıkıntı eskiye göre 61 mm kısaldı. Bu yeni mimari arabaya dinamik zarafet katıyor,” dedi SKODA’nın Tasarım Müdürü Jozef Kaban. Aynı zamanda yeni Superb daha fazla yaşam alanı ve gelişmiş fonksiyonellik de vadetmekte.
Ön taraf güç ve özgüven yayıyor. Çarpıcı ızgara, özgün farlar ve derin çekilmiş ön yüz mimarisi – tüm bunlar artırılmış optik genişlik için tasarlandı. Kaput güçlü hatlara sahip olacak biçimde şekillendirildi. Yandan duruş dinamik ve zarif gözüküyor. Jilet keskinliğindeki kasırga çizgisi daha açık renkli yüzeylerle birlikte ışık ve gölge arasında etkileyici bir kontrast oluşturarak aracı uzatıyor. Aracın dar sütunları, hassas kesilmiş pencere hatları ve hafif eğimli tavanı araca coupe tarzında bir görünüş veriyor. Büyük lastikler ve çarpıcı çamurluk yayları aracın ayrıcalıklı görünümünü vurguluyor.

 

Arka tarafın güçlü ve kendine güvenen bir tasarımı var. Yatay çizgiler burada da vurgulanmış. İki parçadan oluşan geniş ve dar stop lambaları standart olarak gelen LED teknolojisiyle parlıyor ve SKODA’nın tipik C şeklindeki ışıklarını keskin bir şekilde yoğunlaştırıyor. Ayrıca kristalimsi öğeler stop lambalarının ilave parlaklığa sahip olmasını sağlıyor.
Çarpıcı: Bagaj kapağının arkasındaki kenar. Tamamen yeniden tasarlanmış iç mekanda, dış tarafta görülen başlıca tasarım detayları devam ediyor. Buna, iç mekanda daha cömert bir ferahlık hissi veren baskın yatay çizgiler de dahil. Hassas işçilik, kusursuz şekiller ve yüksek kaliteli malzeme kullanımının sonucunda premium bir görünüş çıkmakta.

Skoda_Superb_III_2015_nova_zive_79_interier_800_600

Güncelleme – Konfor ve boşluğun yeni bir boyutu

Yeni Superb’nin boyutları zaten oldukça cömert değerler sunan eski modeline kıyasla bir kez daha artırıldı. Sürücü ve ön koltukta oturan yolcu artık 39 mmlik daha fazla dirsek ve daha fazla baş mesafesine sahip. Arka taraftaki 157 mm lik diz mesafesi ise neredeyse muhteşem. Bu değer onun en yakın rakip modelinin neredeyse iki katı. Baş mesafesinin yüksekliği 980 mm; Bu segmentte bunu verebilen başka bir araç yok. Arka taraftaki dirsek mesafesi ise 69mm artırıldı. İkinci jenerasyon Superb’den 30 litre daha fazla olan 625 litrelik bagaj kapasitesi segmentinde lider.

 

Yeni SKODA Superb markanın Sürüş Modu Seçilebilen adaptif Dinamik Şase Kontrolü vadeden ilk modeli. İlk defa yeni 3 bölgeli klimaya sahip yeni havalandırma sistemleri optimum sıcaklık kontrolü ve yüksek kaliteli hava sağlıyor. Eğimli ve kayabilen panoramik elektrikli tavan yeni SKODA Superb’de opsiyonel olarak sunuluyor. Yardımcı ısıtıcılar, ısıtmalı koltuklar, kablosuz ısıtmalı ön cam ve ısıtmalı su fıskiyeleri soğuk geçen aylarda imdada yetişiyor. Yağmur/ışık sensörü ön camdaki silecekleri otomatik olarak açıp kapatıyor ve gerektiğinde otomatik olarak gündüz ledleriyle kısa farlar arasında geçiş yapabiliyor.

 

Arka sol kapıdaki tek şemsiye bölmesi yerine artık her ön kapıda da bir adet şemsiye bölmesi bulunuyor. Yeni elektrikli bagaj özellikle çok kullanışlı ve opsiyonel sanal pedal ile birleştirilebilir. Elektrikli bagaj kapağı ve sanal pedal, KESSY denilen otomatik kitleme ve çalıştırma sistemiyle kombine bir şekilde çalışıyor. Yeni Superb son nesil Park asistanıyla gelerek iç ve dış mekanlardaki park alanlarına otomatik olarak park ediyor. Ek olarak araçta ilk defa arkayı gösteren kamera bulunuyor. Geleneksel el freni elektrikli park freniyle değiştirildi ve standart olarak sunulmakta.

Skoda_Superb_III_2015_nova_zive_9905_motor_800_600

Gelişmiş Multimedya çözümleri

Bağlantı özellikleri üçüncü nesil SKODA Superb’de siftahını yapıyor. Volkswagen Gruubu’nun MIB teknolojisinin alt yapısını kullanan (Modularer Infotainment-Baukasten) tamamen yeni olmak üzere toplam 4 adet bilgi-eğlence sistemi mevcut. İstek üzerine Columbus’un en son modeli ekletebilen araçta LTE bağlantı standardını kullanan yüksek hızlı internet bağlantısı entegre olarak geliyor. Bu, SKODA için bir ilk.
SKODA Superb ilk defa bir akıllı telefona bağlanabiliyor ve seçilen uygulamalar bilgi-eğlence sisteminin ekranından kontrol edilebiliyor. SmartLink’e MirrorLinkTM, Apple CarPlay ve Android Auto dahil. SKODA tarafından geliştirilen SmartGate arayüzü kullanıcıyla akıllı telefonundan aracın belirli verilerine erişim imkanı sunuyor. Yeni SKODA Media Command uygulaması ve Columbus sistemine entegre edilen Wi-Fi hotspot özelliği bilgi-eğlence sisteminin ilk defa arka koltuklardan uzaktan kontrol edilmesini sağlıyor. 12 hoparlöre sahip Canton Ses Sistemi 610 Wattlık çıkışıyla yeni SKODA Superb’yi yürüyen bir konser salonuna dönüştürüyor.

 

Simpley Clever – ‘Basit ve akıllıca’ özelliklerde yeni bir boyut

Yeni SKODA Superb şimdiye dek var olan en akıllı SKODA. 29 adet basit ama akıllıca özellikler sürücü ve yolcular için hayatı kolaylaştırıyor. Bu özelliklerden 23 tanesi Superb de yeni olarak sunulurken 10 tanesi ise marka için tamamen yeni. Yeni ‘Basit ama Akıllı’ çözümler basit öğeleri de barındırıyor. Bunlar, mekanik olarak içeri çekilebilen çekme aparatı, arkada bulunan tablet tutucu, öndeki Jumbo Box’ta bir tablet saklama bölmesi, USB port, arkada 230 V soket, 4 kapıda da bulunan tek elle açılabilen yarım litrelik şişe koymak için ve yelek saklamak için yüksek görünürlüğe sahip bölme gibi şeyler. İç mekanın kullanışlılığı bagajdan katlanabilen arka koltuklar sayesinde artılırken, yolcu koltuğunu da katlamak mümkün. Yeni eşya tutucular bagajdaki gevşek objeleri sağlama alıyor. Benzin deposunun kapağında bulunan buz kırıcı Superb’de standart. Ek olarak ön koltukların iç kenarlarında bulunan depolama ağları, bagajda bulunan sökülebilir LED el feneri ve depo koruyucu da mevcut.Skoda_Superb_III_2015_nova_zive_59_exterier_800_600

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu