Yeni BMW 3 Serisi

BMW 3 Serisi kısa süre önce tanıtılan yeni Mercedes C Serisi ve bu yılın sonunda tanıtılacak yeni Audi A4 karşısında zor duruma düşme tehlikesiyle karşıkarşıya.Bu da onun tazelenme için doğru çağda olduğunu gösteriyor.

Otomobil BMW’den beklendiği gibi küçük görsel değişikliklere sahip. Yeni LED gündüz farları en kolay dikkat çekecek ayrıntı. Bunun dışında hem önde hem de arkada irili ufaklı değişiklikler yapılmış. İç mekanda da göze batmayacak ama BMW’nin iddiasına göre kalite algısını arttıracak yenilikler yapılmış. Donanım listesi de yenilenmiş ve LED farlardan otomatik park sistemine ve yüksek hızlı LTE bağlantısına kadar bir dizi donanım eklenmiş.

Motor seçeneklerinde en önemli yenilik artık 318i olarak adlandırılan giriş seviyesi versiyonda kullanılmaya başlanacak olan 1,5 litrelik 3 silindirli motor. 2 Serisi Active Tourer ve Mini Hatchback’te de kullanılan motor, 136 HP güç ve 220 Nm tork üretiyor ve 8 vitesli otomatik şanzımanla da donatılabiliyor. Bu veriler bugün 316i’de kullanılan 1,6 litrelik motorla aynı. Sadece tork verisi güncel motorda 1350 d/d’da üretilirken yeni motorda 1250 d/d’da üretiliyor. Ülkemizde çok sevilen 320i ED ise en azından şimdilik listede yok. Dizel cephesinde de değişiklik görünmüyor. BMW’nin, 3 silindirli dizel motoru da 3 Serisi’ne uygulaması bekleniyordu ama 2,0 litrelik motorun farklı güce sahip versiyonları yeterli görülmüş.

 

Exit mobile version