GenelHaberler

Kentsel Dönüşümde Kira Yardımına Yeni Dönem

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından yürütülen süreçte sorunlar yaşanması nedeniyle Bakanlık İstanbul’ da yetkiyi ilçe belediyesine devretti. Kentsel dönüşümde  kira yardımı almaya hak kazananlar İstanbul’da tek noktadan başvuru olması ve işlemlerin uzun sürmesinden şikayet ediyordu. Yeni sistemde vatandaşa ödenecek para yine bakanlık tarafından karşılanacak ancak süreci ilçe belediyeleri yönetecek. Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. Böylece işlemler daha kısa sürede tamamlayacak.

DİĞER İLLERİ DE İLERLEYEN SÜREÇTE KAPSAYACAK BİR UYGULAMA

Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre İstanbul pilot uygulama olacak. İstanbul’daki uygulama başarılı olursa diğer illerde de yetki belediyelere geçecek. Belediyelere kira dışında yetkiler vermeyi planladıklarını belirten bakanlık yetkilileri, “Bakanlık oyun kurucu olup, yetkiyi belediyelere vermek istiyor. Belediyeler kira konusunda başarılı olursa yetki alanları genişleyecek” dedi.

KADIKÖY BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜROLARI AÇACAK

İstanbul’da kentsel dönüşümün sürecinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Kadıköy’ ün Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, belediyelere verilen yeni sorumlulukla ilgili çalışmalara başladıklarını ve bölgede bir büro açacaklarını söyledi.  Bakanlığın personel sorunu nedeniyle taleplere cevap vermekte sorun yaşadığını belirten Nuhoğlu, ilçe belediyelerine verilen sorumluluğun artması gerektiğini ifade etti.  İstanbul’da kira yardımı aylık 680 lirayı, yardım süresi ise 18 ayı geçmiyor.  Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. 2015 yılı kira destek bedellerinin de ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu