Bilgisayarlar küçülmeye devam ediyor!

Hızla gelişen teknoloji, artık her cihazın daha küçüğünün yapılmasına imkan tanıyor. İlk bilgisayar ENIAC, 167 m2 büyüklüğünde bir alanı kaplıyordu ve ağırlığı 30 tondu. Daha sonra bilgisayarlar zamanla küçülerek günümüzdeki şeklini aldı ve hala da küçülmeye devam ediyor. Mouse Box isimli bilgisayar da, bunun örneklerinden biri.

Bilgisayarın adının Mouse Box olmasının sebebi, görünümünün aynı bir mouse gibi olması. Aslında Mouse Box, aynı zamanda mouse görevi gören bir bilgisayar. Bilgisayar, dört çekirdekli 1.4 Ghz ARM Cortex işlemci ve 128 GB dahili hafıza barındırıyor. Bununla birlikte, bilgisayarda iki adet USB 3.0 girişi, ivmeölçer ve jiroskop da bulunuyor. Donanımsal olarak özellikleri çok tatminkar olmasa da bir prototip için oldukça başarılı olduğu söylenebilir.

Mouse Box‘ ı monitöre bağlamanız gerekmiyor. Kablosuz görüntü transfer modülü sayesinde görüntü HDMI, VGA ya da DVI uyumlu bir ekrana aktarılıyor. Buna rağmen kablolu bağlantı için cihazın üstünde bir mikro HDMI girişi de bulunuyor.

İsteğe bağlı olarak, Mouse Box‘ ın sadece bilgisayar ya da sadece mouse özelliği kullanılabiliyor. Veya isterseniz, iki özelliğini de aynı anda kullanabiliyorsunuz.

Cihaz şu anda sadece bir prototip ve belirli bir çıkış tarihi veya satış fiyatı henüz yok.

Exit mobile version