HaberlerVolkswagen

Yeni Passat Aralık ayında geliyor

PRESTİJLİ GÖRÜNÜM

Volkswagen’in MQB platformunu kullandığı ikinci modeli olan Passat, her ne kadar selefiyle benzer bir siluete sahip olsa da tasarımından teknik altyapısına kadar aslında yepyeni bir otomobil. Uzunluğu hemen hemen aynı kalmış olmasına rağmen dingil mesafesi  79 mm artan otomobil, böylece daha geniş bir iç mekan sunuyor. Yeni Passat selefinden hem daha sportif hem de daha prestijli bir görünüme sahip. İki farklı LED far opsiyonu ve biri animatif olmak üzere yine iki farklı LED stop opsiyonu sunan otomobil, farların içinden başlayan krom şerit sayesinde de artık daha ışıltılı bir görünüm sunuyor. Otomobilin hem sedan hem de Variant gövde tipleri, 18 veya 19 inçlik yeni jantları, belirgin omuz çizgileri ve keskin hatlarıyla sportif bir duruşa sahip.

DAHA DONANIMLI BİR PASSAT

Selefininkinden daha kaliteli ve prestijli bir iç mekana sahip olan yeni Passat’ın kabinindeki en önemli yenilik, ‘Active Info Display’ olarak adlandırılan tamamen dijital gösterge paneli olarak karşımıza çıkıyor. Yani tıpkı yeni Mercedes S-serisi ve BMW i8’de olduğu gibi artık Passat’ta da dijital göstergeler yer alıyor. Animasyonlu bir yol bilgisayarına ev sahipliği yapan ve 12.3 inçlik bir TFT ekrandan oluşan göstergeler, VW gamında ilk kez Passat’ta karşımıza çıkıyor.

ZENGİN EKİPMAN LİSTESİ

Premium markalarda sunulan hemen hemen tüm donanımları bünyesine katan yeni Passat, donanıma göre veya opsiyonel olarak, üç bölgeli otomatik klima, masaj fonksiyonlu koltuklar, farklı ebatlarda dokunmatik ekrana sahip bilgi eğlence sistemi, head-up display, dinamik uzun far asistanı, sesli komut sistemi, Adaptif Şasi Kontrolü, Çarpışma Hazırlığı, Şerit Takip Asistanı, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, ısıtmalı ön cam, park kaloriferi, ısıtmalı direksiyon simidi, Yaya Algılama Asistanı, Trafikte Sürüş Asistanı, Acil Durum Asistanı, Römork Park Asistanı ve 360 derece Çevre Görüş Sistemi gibi teknolojilerle alınabilecek.

GÜVENLİK ÖN PLANDA

Yeni Passat, gelişmiş sürüş destek sistemleriyle, otonom (sürücüsüz) sürüş teknolojisine bir adım daha yaklaşıyor. Bunlardan ilki olan Trafikte Sürüş Asistanı “Traffic Jam Assist”, aracın hızının saatte 60 kilometrenin altında olduğu durumlarda devreye giriyor. Bu sistem, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi “ACC”, Ön Bölge Asistanı “Front Assist” ve Şerit Takip Asistanı “Lane Assist” ile birlikte çalışarak, trafiğin sıkışık olduğu durumlarda aracın gaz ve freninin otomatik olarak devreye girmesini sağlıyor.

Yaya Algılama Asistanı “Pedestrian Detection” ise aracın rotası üzerinde veya kenarında bir yaya tespit edildiğinde, görsel ve sesli olarak sürücüyü uyarıyor ve gerektiği durumlarda da acil olarak frenleme yapıyor. Şerit Takip Asistanı “Lane Asisst” ve Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” ile entegre olarak çalışan ve dünyada ilk kez Yeni Passat’ta sunulan Acil Durum Asistanı “Emergency Assist” ise,  sürücünün uzun süre sürüşe herhangi bir tepki vermediği durumlarda devreye giriyor. Bu sistemde, sürücü önce görsel ve sesli uyarılar ile uyarılarak, dikkatinin geri kazanılması amaçlanıyor. Sürücü hala bir tepki vermiyor ise, sistem otomobili hareketsiz kalana kadar yavaşlatıyor.

YÜKSEK SÜRÜŞ KALİTESİ

Yeni Passat’ı Sardinya Adası’nda kullanma fırsatı bulduk. İlk defa yeni Golf’de tanıştığımız yeni nesil elektroservo direksiyona sahip olan Passat’ın selefinden daha konforlu ve sessiz bie sürüşe sahip olduğu ve sürüş dinamiklerinin daha iyi seviyelere ulaştığı görülüyor. Ancak net bir yorum yapabilmemiz için otomobili Türkiye yollarında kullanmalıyız.

DAHA HAFİF, DAHA EKONOMİK

Yeni Passat’taki gelişim verimlilik açısından da devam ediyor. 85 kg hafifleyen gövde ve elden geçirilen motor gamı sayesinde tüketimin yüzde 20’ye varan oranlarda düşürüldüğü açıklanmakta. Öyleki 150 beygirlik 1.4 TSI’ın ortalama tüketimi 4.9 lt/100 km, 1.6 TDI motorun ortalamasıyla 3.9 litre olarak veriliyor.

Passat yine zengin bir motor gamı sunuyor. Ülkemize ikisi benzinli olmak üzere 5 farklı motor seçeneğiyle ithal edilecek olan Passat’ın baz versiyonunda 125 bg gücünde 1.4 TSI görev yapıyor. Manuel ve DSG şanzıman seçenekleriyle alınabilecek olan baz motor 69.900 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Yine manuel ve DSG şanzıman seçenekleri sunacak olan 150 beygir gücündeki 1.4 TSI ise 77.700 TL’den başlayan etiketler taşıyor. Bu motorda markanın silindir kapatma teknolojisi de yer alıyor. Yeni Passat’ın dizel gamıysa 120 beygirlik 1.6 TDI ile 150 ve 190 bg gücünde iki farklı versiyonu olan 2.0 TDI’dan oluşacak. 2-litrelik dizel seçenekler sadece DSG şanzımanla sunulacak.

Yeni Passat’ın tüm motor seçenekleri ve donanımları ilk etapta sunulmayacak. Kasım ayının sonunda, manuel şanzımanlı 150 beygirlik 1.4 TSI ve DSG ile kombine edilmiş 2.0 TDI motor seçenekleriyle sunulacak olan otomobil, Aralık ayında ise 1.6 TDI seçeneğe kavuşmuş olacak. Bu motor ilk olarak DSG şanzımanla alınabilecek, ancak manuel versiyon da, diğer eksik seçenekler gibi önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde listeye eklenmiş olacak. Station wagon gövdeli Passat Variant’ın da yine Aralık ayında ve sedan versiyonla aynı etiketlerle sunulacağını belirtelim. Yeni Passat’ın donanım paketleri Trendline, Comfortline ve Highline’dan oluşuyor. Sportif R-Line paketiyse 2015’in Nisan ayından itibaren sunulmaya başlanacak.

 

YENİ VW PASSAT’IN BAZ DONANIMLI FİYATLARI

Passat 1.4 TSI 125 bg Manuel……………..69.900 TL (Trendline)

Passat 1.4 TSI 125 bg DSG………………..82.900 TL (Trendline)

Passat 1.4 TSI 150 bg ACT Manuel……….77.700 TL (Trendline)

Passat 1.4 TSI 150 bg ACT DSG…………101.400 TL (Comfortline)

Passat 1.6 TDI 120 bg Manuel……………..85.900 TL (Trendline)

Passat 1.6 TDI 120 bg DSG………………..98.900 TL (Trendline)

Passat 2.O TDI 150 bg DSG………………138.800 TL (Comfortline)

Passat 2.0 TDI 190 bg DSG………………165.000 TL (Highline)

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu