iOS 8 hakkında

Apple Yeni İşletim Sistemi iOS8’i Tanıttı Apple iOS8 işletim sistemi, Apple yeni işletim sistemi, Apple iOS8’i tanıttı, Apple iOS8’i duyurdu, iOS8 ne zaman çıkacak, Apple iOS8 yeni özellikler, Apple’ın yeni işletim sistemi iOS8 WWDC fuarında katılımcılara tanıtıldı.

 

Apple, San Francisco’da düzenlenen WWDC 14 fuarında yeni işletim sistemi iOS8’i tanıttı. iOs8 ile birçok yeni özellikle kullanıcıların karşısına çıkacaklarını belirten Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan iOS7’nin de bir başarı hikayesi olduğunu dinleyenlerle paylaştı. Tim Cook, iOS8’in yanı sıra bu etkinlikte yeni Mac işletim sistemi olan OS X 10.10 Yosemite ve yeni Safari’yi de tanıttı.

iOS8’DE GRUP MESAJI ÖZELLİĞİ

Bildirim ekranında bir takım geliştirmeler yapılan iOS8 ile beraber bu ekranlardan mesajları okuduktan sonra hızlı bir şekilde mesajlara yanıt da verilebilecek. iOs8 ile gelen yenilikler arasında grup mesajları da bulunmakta. Kullanıcılar grup mesajlarına istedikleri isimleri verebilecekler veya istenmeyen gruplar için bildirim gelmesini engelleyebilecek ya da sesi kısabilecekler. Bu özellikle beraber Apple, geçtiğimiz Şubat ayında Facebook’un 19 milyar dolara satın aldığı Whatsapp’a benzer bir hal almış olacak.

 

iOS 8 hangi telefonlara gelecek?

iOS 8’i destekleyen modeller; iPhone 4S üzeri, iPhone Touch 5. nesil, iPad 2 ve Retina ekran, iPad Air, iPad Mini ve Retina ekran.

iOS8 İLE KULLANICILAR EVLERİNDEKİ IŞIKLARI KONTROL EDEBİLECEK

Apple yeni işletim sistemi iOS8 ile beraber kullanıcıların evlerindeki ışıkları kontrol edebilmelerini sağlayacak bir takım yenilikler de getiriyor. HomeKit adı verilen bu özellikle kullanıcılar isterlerse iPhone’ları üzerinden evlerinde ışıkları kapatabilecek veya kapılarını kilitleyebilecekler. Siri özelliğinden faydalanarak kullanıcılar “get read for bed” (yatmaya gidiyorum) ifadesini kullandıklarında iPhone evdeki tüm ışıkları kapatacak. Google’ın da son dönemlerde oldukça ağırlık verdiği ev otomasyon konusu üzerinde Apple da Philips ile anlaşarak bu yarışa girmiş oldu.

iOS8 İLE NABIZ VE TEMEL SAĞLIK PROBLEMLERİ DOKTORONUZLA PAYLAŞILABİLECEK

Apple iOS8 ile sağlık uygulamalarına da ağırlık vermeye başlıyor. HealthKit adındaki bu özellikle beraber Apple Nike’ın FuelBand gibi birçok sağlıkla ilgili uygulama ile entegre çalışarak, kullanıcıların nabız gibi temel sağlık problemleri telefon üzerinden ölçülebilecek. Ölçülen bu verileri acil durumlarda yine telefon üzerinden doktoronuzla da paylaşmanızı sağlayacak. Apple bu özellik için şu an için ABD’de Mayo Clinic ile anlaşmış durumda ve ilerleyen dönemlerde ABD’deki diğer önemli hastanelerle de anlaşarak bu uygulamanın kullanım alanını genişletmeyi hedefliyor.
iOS8 İLE FOTOĞRAFLARA DAHA KOLAY ERİŞİM SAĞLANACAK

Apple, bir cihaz üzerindeki fotoğrafların iCloud üzerindeki senkronizasyonunda yaşanan problemleri de iOS8 ile çözeceklerini dile getiriyor. iOS 8 ile örneğin bir Mac bilgisayardan fotoğraf düzenleyen bir kullanıcı daha sonrasında iPad’den kaldığı yerden fotoğrafı düzenlemeye devam edebilecek. Tüm fotoğrafların iCloud’da depolanması da yeni işletim sistemiyle sağlanacak. iCloud 5 GB’a kadar bedava 20 GB ise 0.99 dolardan satılacak.
Yeni iOS 8 uygulama geliştiriciler için de yenilikler sunacak. Uygulamacılar geliştirdikleri uygulamanın videosunu yükleyebilecek. Google Play’de bulunan “editörün seçimi” özelliği de Apple uygulamaları için geliyor. Apple Android işletim sisteminde bulunan Widget özelliğini de bir adım öteye taşımayı planlıyor. iOS 8 Widget’larında birçok uygulamanın temel özelliklerine uygulamayı açmaya gerek kalmadan erişilebilecek. Örneğin kullanıcılar eBay widget’ında uygulamayı açmadan açık artırmalara katılabilecek. Yeni iOS8’in sonbaharda piyasa sürülmesi bekleniyor.

Exit mobile version