Volkswagen

Volkswagen Golf 7 teknolojileri

Volkswagen Golf’ün yenilenmiş modelindeki teknolojiler, ağzınızı açık bıraktırtacak!

Geçen ayın başlarında Berlin’de tanıtılan yeni Volkswagen harikası Golf 7, otomobil meraklılarının ilgisini çekecek bir dizi teknolojik yenilikle geliyor. Genellikle lüks arabalarda bulunan şeritte kalma, acil durum freni gibi özellikler yeni Golf’ü dikkate değer kılıyor. İşte Golf 7’de ilginizi çekmeyi başaracağını düşündüğümüz 10 teknolojik özellik.

1. Şeritte kalma

Bazı araçlarda şeriti terkettiğinizde sesli bir uyarı sağlanıyor. Golf’de ise yanlış şerite geçtiğinizdedireksiyon hafifçe titriyor ve sizi şeride yavaşça geri getiriyor. Buradaki gelişme, şeritten ayrılma sisteminin sadece sorun sırasında değil, sürekli olarak çalışıyor olması.

2. Direkt yönlendirme

Eski Golf’leri yeni Golf’lerle karşılaştırdığınızda yeni otomobillerde direksiyon kontrolünün çok daha sıkı olduğunu ve hızlı tepki verdiğini fark ediyorsunuz. Yeni Golf, size onun üzerinde daha çok denetime sahip olduğunuz hissini yaşatıyor.

3. Yorgunluk algılama

Birkaç senelik bir Mercedes-Benz‘de bile dönüş açısı, hız ve ne kadar süredir yolda olduğunuz gibi bir izleme sistemi bulunuyor. Küçük bir araba olan Golf 7’de de bu özelliklerin bulunması ise şaşırtıcı. Yeni Golf, sürüş alışkanlıklarınızı izliyor ve onları değiştirdiğinizde mola vermeniz için sizi uyarıyor.

4. Adaptif seyir denetimi (ACC)

Birçok orta seviye-üst seviye arası otombil, ACC sistemine sahip. ACC, hızınızı önünüzdeki otomobilin hızına göre denetliyor. Bazı otomobiller bunu sadece yüksek hızlarda yaparken, bazıları şehir içinde de hızınızı denetliyor. Golf 7 ise her ikisini birden yapıyor. 30km ile 150km/saat hızları arasında devreye giren ACC, hayatınızı kurtarabilecek bir özellik olabilir.

5. Çarpışma freni

Golf 7’deki eşsiz sistem, kaza öncesi otomatik fren özelliğini sunduğu gibi çarpışmanın ardından da fren yapmaya devam ediyor (araştırmalara göre ilk çarpışmadan sonra çok sayıda ciddi çarpışma meydana gelebiliyor).

6. 64GB SSD

Golf 7, navigasyon verilerini ve diğer verileri saklayacak dev bir 64GB SSD sürücüye sahip. 8 inç’lik dokunmatik ekran, medyaları bir dokunuşla kontrol etmenize izin veriyor.

7. Dahili Wi-Fi

Genellikle daha üst seviye araçlarda bulunan Wi-Fi hotspot özelliği, Golf 7’de mevcut.

8. Acil fren

Otomobillerin çoğunda kaza öncesi fren uygulayan ve airbag’leri açan sistemler bulunuyor. Golf 7 ise 30km/saat’in altındaki hızlarda üç aşamada fren uygulayabiliyor. Frenin şiddeti, çarpışmanın kesin olup olmamasına göre ayarlanıyor.

9. Işıklandırma

Otomobilinizi gece saatlerinde sürerken uzun hüzmeler otomatik olarak devreye giriyor ve çıkıyor. Aracın ön tarafında bulunan kamera, gelip giden araçları algılıyor ve karşıdan gelen bir araç olmadığında uzun hüzme etkinleştiriliyor.

10. Hafif yapısı

Teknolojik bir özellik sayılmasa da, Golf 7’nin çelik yapısı yakıttan tasarruf sağlıyor. VW’ye göreyeni Golf, 23 kg daha hafif.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu