Haberler

Cam film yasağı kalkıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçların arka camlarına cam filmi taktırmanın serbest olması için çalışma başlattı.

Konu, Motorlu Araçlar Teknik Komitesi’nde (MARTEK) değerlendirildi. Otomotiv Sanayi Derneği ile görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantılar sonucu, mevcut yasaklayıcı mevzuatın cam filmlerinin geçirgenlik oranlarının yasal sınırları dikkate alınarak, yeniden düzenlenmesine karar verildi.

Mevzuat hazırlanıp yürürlüğe girdiğinde, araçların arka camları ile arka yan camlarına cam filmi taktırmak serbest olacak. Türk Standardları Enstitüsü (TSE), cam filmi uygulaması yapmak isteyen firmaların yeterliliklerini değerlendirip, bu firmaları yetkilendirecek. Böylece araç sürücüleri trafik kontrol noktasına ya da muayene istasyonuna giderken, cam filmlerini sökmek zorunda kalmayacak. Ayrıca cam filmiyle, klima kullanımının azalacağı ve bu sayede araçların yakıt tüketimlerinin de belirli bir ölçüde düşeceğine dikkat çekiliyor.

Türkiye’deki mevcut mevzuata göre cam filmi kullanan araçlar, araç muayene istasyonlarında “hafif kusur” kapsamında değerlendiriliyor, ancak herhangi bir trafik kontrol noktasından geçmeleri halinde ise para cezasından trafikten men cezasına varan ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu