GenelHaberler

Araç şarj istasyonları kuruluyor

Elektrikli araçlar şarj sistemleri konusunda Avrupa’nın öncü firmalarından Efacec ile stratejik işbirliği ve temsilcilik anlaşması imzalayan Eşarj, yaygın bir istasyon ağı kurmak ve Türkiye’de üretim yapmak için kolları sıvadı.

2008 yılında faaliyete geçen ve iki yıl önce de Efacec’le anlaşma imzalayan Eşarj, bugüne kadar 2 milyon euro’ya yakın yatırım yaparken, 2017 yılının sonuna kadar bu miktarı 10 milyon euro’ya ulaştırmış olacak.
Eşarj Elektrikli Araçlar Şarj Sistemleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Barut, “Türkiye’nin en yaygın istasyon ağını kurmak üzere çalışıyoruz. Kurduğumuz istasyon sayısı 300’ü aştı. 2017 sonuna kadar 10 milyon euro yatırım yapmış olacağız” dedi. Öncelikle Türkiye’ye yayılmışRenault servisinde kuruluma başladıklarını hatırlatan Barut, amaçlarının farklı bir yapılanmayla şarj istasyonlarını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Barut, ileriki dönemde Türkiye’de üretimi de düşündüklerini sözlerine ekledi.
Türkiye çapında 350 civarında şarj istasyonu kurduklarını vurgulayan Barut, “Bunun 60 adedi ticari nitelikte. Ancak otoparklar gibi genel kullanımlı yerlerde de cihaz kurmak için araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda yeni yapılmakta olan konut projelerinden ve AVM’lerden de talep geldiği gibi, birden fazla cihazla bir şarj tesisi oluşturmak isteyen girişimciler de var” ifadesini kullandı.
Renault ile başlandı
Eşarj Genel Müdürü Alper Barut ise, ilk şarj istasyonunu 2011 yılında Sanayi Bakanlığı’na kurduklarını kaydederken, Renault-Mais ile şarj istasyonları konusunda işbirliği anlaşması yaptıklarını ve elektrikli Fluence satılan illerdeki bayilere de bu cihazlardan yerleştirdiklerini anlattı. İstanbul’dan Mardin’e kadar 25 ildeki bayilerde kendi kurdukları istasyonların görev yaptığını anlatan Cem Barut, doğru akımla çalışan elektrikli araçların Türkiye pazarında satılmasıyla birlikte, daha hızlı şarj eden istasyonları da faaliyete geçireceklerini, bu sayede 20 dakikada tam şarj gerçekleştirilebileceğini ifade etti.
Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bahar ise yüzde 100 elektrikli araçların Türkiye’de yaygınlaşacağına inandıklarını belirterek, “2015 yılı sonuna kadar Türkiye’de 30 bine yakın elektrikli aracın trafiğe katılacağını düşünüyoruz” dedi.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu