Teknoloji

Yeni iPad 3 Tanıtıldı

Apple’ın merakla beklenen yeni tablet bilgisayarı Yeni iPad ismiyle duyuruldu. İşte Retine ekran, geliştirilmiş işlemci ve ek özellikleriyle Yeni iPad.

Yeni iPad Bizlere Neler Sunuyor?

Apple’ın üçüncü nesil iPad’i tanıtıldı. San Fransisco’daki Yerba Buena’daTim Cook tarafından lanse edilen yeni iPad, beklendiği gibi Retina Display ile geliyor.

iPad HD mi yoksa iPad 3 mü olacak soruları kafaları karıştırıken, Appleyeni iPad’in adını açıklamadı. Sadece sunumlarında üçüncü nesil iPad ve The New iPad deyimlerini kullandı.

Kalınlığı 9.4mm olan üçüncü nesil iPad’in ağırlığı ise 680 gram. Kasagörünümü olarak çok farklılık olmasa da üçüncü nesil iPad, iPad 2’ye göre daha kalın ve daha ağır.

Yeni nesil iPad’in en fazla dikkat çeken yanı ise Retina Display ekranı oldu. 2048 x 1536 piksel çözünürlük destekleyen yeni Retina Displayekran, iPad 2’deki gibi 9.7 inç ekran ile geleceği açıklandı.

Dedikodulardaki gibi yeni iPad’de, hızlandırılmış Apple A5 olan A5Xişlemcisi kullanılıyor. 4 çekidekli grafik işlemcisinin kullanıldığı cihaz, önceki nesil iPad’e göre, 4 kat daha fazla grafik performansı sunuyor.

5 megapiksel geliştirilmiş kameraya sahip olacak olan yeni iPad, ayrıcaFull HD 1080p video kaydı yapabilecek. Yaptığı video kaydını, düzenleyebilen yeni iPad, dünyada ilk çektiği Full HD videoyu, düzenleyebilerek Full HD oynatan cihazı olacak.

Yeni iPad’in çıkması, ikinci nesil iPad’in de fiyatının düşmesine sebep oldu.iPad 2 artık 399 dolardan başlayan fiyatlarla alınabilecek.

Yeni iPad’in toplam 6 versiyonu olacak. Sadece Wi-Fi modelleri 16, 32 ve 64 GB kapasiteler için sırasıyla 499, 599 ve 699 dolar olacak. 4G+ WiFidestekli modellerde ise aynı kapasitelerdeki fiyat 629, 729 ve 829 dolar olacak.

http://www.youtube.com/watch?v=AHiAv-a6lyE

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu