Genel

2012 Audi S7 Tanıtıldı

Audi, ardı ardına resmi tanıtımlarını gerçekleştirdiği S ailesine,  A7 Sportback modelinin performans versiyonu olan yeni S7 Sportback’i 64. Frankfurt Motor Show’da tanıttı.

Alman otomobil üreticisi son üç yıl içerinde yollara çıkardığı yeni ve mevcut modelleri ile neredeyse her cm aralığında değişen model gamı ile tutkunlarına benzersiz seçenekler sunmaya devam ediyor.

Öte yandan, en dişli rakibi yeni Mercedes-Benz CLS formundaki gövde yapısı ve AMG versiyonu ile başa çıkabilecek meşhur TFSI teknolojisinin son örneğini ortaya koyan motor rakibi karşısında biraz güçsüz kalıyor.

Cüssesine göre gösterdiği performans ile dikkat çeken 2012 Audi S7 Sportback, sekiz silindirli 4.0 TFSI twin-turbo motoru ile 420 beygir gücünde ve 550 Nm tork üretebiliyor. Daha önce S6′dan bildiğimiz 7 ileri S-tronic şanzıman ile 0-100km/s hıza 4.9 saniyede erişiyor.

2012 Audi S7 Sportback 19 inç jantları, iç mekandaki S7 logoları ve metalik detayları ile A7′den hemen ayrılıyor. Diğer opsiyonlar ise alüminyum, karbon fiber, ahşap ve daha birçok özel malzemelerden üretilen dekor kaplamaları ve paslanmaz çelik pedal seti dikkat çekiyor.

S8’den sonra ulaşılabilir, her detayında yüksek mühendislik prensibi uygulanarak üretim bandından inen S7 premium sınıfın en güçlü alternatifi olarak karşımızda duruyor.

 

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu