Teknoloji

Nikon D800 Görücüye Çıktı

Nikon’un uzunca bir süredir beklenen D800 modeli nihayet görücüye çıktı. 36.3 megapiksellik fotoğraf makinası başarılı ISO performansıyla dikkat çekiyor.

Dünyanın öncü fotoğraf makinası üreticilerinden olan Japon Nikon firması, uzunca bir süredir merakla beklenen yeni modeli D800’ü nihayet görücüye çıkardı.

Profesyonel kullanıcılar düşünülerek tasarlanan fotoğraf makinası, RAW formatında 36.3 megapiksel görüntü kaydedebilirken DX lens kullanımı sırasında bu sayı 15.4 megapiksele düşüyor. Cihazın en iddialı olduğu konulardan birisi ise başarılı ISO performansı. 100-6.400 arasında olan ISO aralığı, 25.600’a kadar yükseltebiliyor.

91.000 piksellik RGB sensöre sahip olan fotoğraf makinası, 51 noktalıotomatik odaklama sistemi ile de dikkat çekiyor. Kullanıcının diyafram, perde hızı gibi birçok farklı detaya doğrudan etki edebilmesine de imkan sunuyor.

Tam çözünürlükteyken saniyede 4 fotoğraf kaydedebilen cihaz, 1.5 DX kırpma ayarı ile bu sayıyı 6’ya çıkartabiliyor. Çekilen fotoğraflar cihazın 3.2 inçlik LCD ekranından görüntülenebileceği gibi eş zamanlı olarak mini-HDMI çıkışı sayesinde başka bir monitör yardımı ile de izlenebiliyor.

Nikon D800, CompactFlash, SD, SDHC, SDXC ve UHS-1 SD bellek kartı çeşitlerini destekliyor.

Nikon D800, mart ayında raflardaki yerini alacak. Sadece gövdesi 3.000dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan cihazın bir üst modeli olan Nikon D800E, ekstradan anti-alias filtre doğrulaması sunuyor. Nikon D800E ise nisan ayında satışa sunulacak ve sadece gövdesinin fiyatı 3.300 dolarolarak belirlenmiş.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu