Efsane İkinci El Araba ve Ürün Yalanları

İkinci el araba, Telefon, tablet, TV, Ses Sistemi ve daha onlarcası. Ülkemizde kullanılan ikinci el pazarlama taktiklerini sizler için bir araya getiriyoruz.

Türk Milleti olarak oldukça yaratıcıyız. Özellikle bir ürünü satmak için yapılanlar takdire şayan. Özellikleri kötü de olsa öyle bir övülür ki siz inanır alırsınız.

Durum ikinci elde daha da kötü tabi. Kazalı araba kazasız olur. Arabayı yıkatmayanlar sadece çizikten araba boyatır, 100 bini geçen araba yoktur. Çizilmiş tablet, telefon yoktur. Hepsi kılıfında ve cam filmi ile kullanılmıştır. İşlemci ya da ekran kartı alacak olsanız overclock bile yapılmamıştır.

Biz de ikinci el yalanlarını, ürün kategorilerine göre toparladık. Bakalım ikinci el ürün alacaklar, hangi komik sözlerle karşılaşıyorlar ?

Otomotiv, emlak, telefon, tablet, bilgisayar parçaları gibi alanlardaki yalanları ve satış sözlerini sizler için toparladık. Maalesef ülkemiz bu tarz konularda oldukça başarılı.

 

En çok abartı ve yalan, Otomotiv ve Emlak sektörlerinde karşımıza çıkıyor.Otomobillere baktığımızda durum çok komik. İkinci el araba almak o yüzden de çok zor bir iş haline geldi. Artık ucuza kazalı araba alıp, pahalıya satmak oldukça popüler bir iş haline geldi. Birde pert edilenarabalar da çoğaldıkça ortalık pert araba doldu. Ama onlar hep sel yüzünden pert oldular!

Pert olan arabalar için bahane aynıdır. Selde azıcık su yedi diye tanıdıksigortacı perte çıkardı. Yoksa arabada hiç birşey yok. O zaman neden perte çıkarttın arabayı ? Airbag açıldı diye perte çıkanları da unutmamak lazım.

Daha da komikleri var elbette.

Hayatında hiç bir konuda titiz olmayan ve satıcının kişiliğinden de buizlenim alındıktan sonra, keyfe keder boyattım lafını duyunca da oldukça gülesim geliyor. Boyatılan araçlarda öne çıkan laflar ;

Bel altı çiziklerden dolayı boyalı, Tavan ve kaput güneş yanığı olduğundan komple boyalı, çıtırdan lokal boyalı

Daha vahimi arabayı satabilmek için özel isimler de takılır. Arabayı alacak insan daha da duygulansın amacı taşıyor. Ben arabamı çok sevdim ve çok iyi baktım imajı da var tabi.

Yer uçağımı satıyorum, Birtanemi satıyorum, Oğlumdan kopuyorum,tosuncuktan ayrılıyorum gibi.

Bahaneler bitmiyor tabi. Askere gidiyorum, Evleniyorum, sıkıldım modelyükseltiyorum gibi bahaneler de mevcut. Ama ciddi satıcı borçtan dolayı diye yazar. Ona da hemen galericiler gider ve 4 bin daha az fiyat verirler.

Türkiye’de ikinci el araba aramaya başlarsanız, 120 binden aşağı araba pek yok. Yani kilometre düşürme işlemi çok sık yapılıyor. O yüzden de arabalar hep garaj arabası, askerden, memurdan gibi bahanelerle satılıyor. Sadece hafta sonu çıkar bu arabalar ve hep yakın yerlere giderler.

Full donanımlı arabaların ilanları daha da komik.

Daha dolusu fabrikada bile yok, Full+ Full, Ağızına kadar dolu, Emsali yok, Türkiye’de Tek…

Çıtır kazalı, tatlı kazalı, tatlı pert, pert ama şaside oynama yok gibiilanları da görüyoruz. Ama genelde ilanı açtığınızda arabaların şaftı kaymış oluyor. Kısaca Tatlı yazan bir ilana pek girmeyin.

🙂

Exit mobile version