Haberler

2012 yeni model arabalar

Otomobil firmaları 2012 yılında 50’ye yakın yeni modelleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Modellerin bazıları şunlar;

Bu yılı 850 bin adet düzeyinde ‘rekor’ satışla kapatmaya hazırlanan otomotiv sektörü, bir yandan da gelecek yılın planlarını yapıyor. Sektörtemsilcileri 2012 yılında satışlarda yüzde 5 ile yüzde 30 arasında geniş bir dilimde düşüş öngörüyor. En ağırlıklı beklenti ise satışların 2012 sonunda 750-800 bin adet aralığında olması yönünde.

Ancak bu daralma öngörüsü firmaların gelecek yıla ilişkin yeni modelplanlarını etkilemiyor. Yenimodel açısından oldukça hareketli bir yılı geride bırakan sektörde, 2012yılının yeni model takvimi de büyük ölçüde tamamlandı. Şu andaki planlara göre gelecek yıl en az 50 yenimodel ve model versiyonu piyasada olacak.

AUDI A1’in 5 kapılı versiyonu olan A1 Sportback, Mayıs ayında gelecek.Makyajlı A5, 2012’nin ilk günlerinden itibaren satışa sunulacak. Audi’nin en çok satan modeli A4 ise sedan, Avant, A4 allroad quattro ve S4 olmak üzere tüm versiyonlarıyla Şubat’tan itibaren satışta olacak.

CHEVROLET Spor modeli Camaro’yla ilgili planlar 2012 yılına kaldı.

DACIA 2012 yılının son çeyreğinde bir binek bir ticari olmak üzere yepyeni iki Dacia modelinin lansmanı gerçekleştirilecek.

FERRARI Ferrari’nin arkadan itişli modeli 458 Italia’nın üstü açılan versiyonu 458 Spider, 458 Italia Spider, ikinci yarıda ithal edilmeye başlanacak.

FORD B MAX, 2012 yılının üçüncü çeyreğinde, yeni Ranger da ikinci çeyreğinde satılmaya başlanacak.

KIA Yılın ilk yeniliği Ocak ayında Rio’nun sedan versiyonu olacak. Mart ayında ise Rio’nun 3 kapılı versiyonu da Kia ürün gamına eklenecek. Nisan ayında Optima, Haziran ayında da yeni cee’d’in satışı başlayacak.

LANCIA Fiat-Chrysler işbirliğinin örnekleri olan yeni Thema ve yeni Voyager ilk yarıda satışa sunulacak.

MERCEDES Şubat ayında B 180 ve 200 piyasada olacak. Otomobilin başlangıçfiyatı 30.100 Euro olacak. Nisan ayında SL 350, 500 ve 63 AMG; Ekim’de A 180 ve 200, CLS Shooting Brake 350 CDI piyasada olacak.

PEUGEOT En önemli yeniliği 208 olacak. 208, 3 kapılı ve 5 kapılı olmak üzere iki farklı gövde tipi ile satışa sunulacak. Yılın ikinci yarısında satışta olacak. Ayrıca 4008 lansmanı yapılacak.

RENAULT Takviminde ilk çeyrekte makyajlı Scenic ve Grand Scenic, ilk yarıdamakyajlı Megane HB var. Yılın son çeyreğinde ise Türkiye’de üretilecek olan son yeni Clio HB bulunuyor.

SKODA Çevreci yönüne vurgu yapılan Yeti Greenline 1.6 TDI modeli satışa çıkacak. Citigo ile A segmentine giriş yaparken, son çeyrekte ise sedan modeliMissonL’in lansmanı yapılacak.

CITROEN İlk yarıda DS5 ve makyajlı C1, İkinci yarıda ise Citroen’in ilk crossover’ı olan C4 Aircross’un lansmanı yapılacak.

SUBARU 2012’de daha düşük motor hacmine sahip ürünlere konsantre olacak. XV modelini Ocak ayında satışa sunacak.

TOYOTA Yeni Yaris’in hibrid modeli de Avrupa ile eş zamanlı Türkiye yollarında boy gösterecek. Toyota’nın spor otomobili GT-86 da 2012 yazında Avrupa’da satışa sunuluyor.

VOLVO V60 Plug-in Hybrid’in pazara sunulması için çalışmalar sürüyor. Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak olan lüks hatchback V40 da ajandada yer alıyor.

FIAT Yeni Punto’nun ilk çeyrekte satışa sunulması hedefleniyor. Fiat’ın küçük otomobili yeni Panda’nın ise 2012 yılının ikinci çeyreğinde yollarına çıkması bekleniyor.

HYUNDAI 2012 için iki model piyasaya çıkarmayı planlıyor. Yeni i30, Nisan ayında satışa çıkacak. i40 için ise henüz tarih netleşmedi. Her iki modelin de hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri bulunacak

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu