Navigasyon&Multimedia

Yandex.Haritalar iOS Uygulaması Yayınlandı

yandex

Yandex, Yandex.Haritalar adlı servisinin iPhone uygulamasını kullanıcıların hizmetine soktu. Uydu görüntüleri ve haritanın yanı sıra, trafik bilgisi ve panoramik görüntülere de ulaşabiliyorsunuz.

Yandex.Haritalar’ın iPhone uygulaması, App Store üzerinden iPhone kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

Yeni mobil uygulama sayesinde kullanıcılar güncel trafik durumuna göz atıp trafiğin akıcı ya da sıkışık olduğu noktaları görebilecek ve herhangi iki nokta arasındaki en kısa veya hızlı rotayı kolayca bulabilecek.

Yandex’in yeni iPhone uygulamasındaki adrese göre arama özelliği, kullanıcıların cadde veya binaların yerini tam olarak bulmasına ve aradığı yerin İstanbul veya Ankara’da olması halinde ilgili adresin panoramik görüntülerine de ulaşmasına olanak tanıyor.

Panoramik görüntüler, kullanıcılara İstanbul ve Ankara caddelerinin sokak seviyesinden gökyüzüne uzanan 360 derecelik yüksek çözünürlüklü görüntülerini sunuyor.

 

Genel trafik durumunu gösteren özel “trafik durumu katmanı” sayesinde, trafiğin açık olduğu alternatif yollar önererek kullanıcıların trafiğe takılmasını önlüyor.

 

Yandex.Haritalar’ın mobil uygulamasının her kullanıcısı, kullandığı GPS fonksiyonlu ve İnternet’e bağlanabilen mobil cihazına yüklenen uygulamada varolan “Trafik durumunu bildir” seçeneğini açık tutup trafikteki hareketlerine dair veriyi sisteme ileterek, yaşadığı şehrin trafik haritasının oluşması sürecine katkıda bulunabiliyor.

Paylaşılan veriler kullanıcıların kimlik bilgileri gibi kişisel verilerini içermediği için kullanıcıların anonim olarak bilgi paylaşılması sağlanıyor.

Yandex.Haritalar’ın iOS uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu