GenelHaberlerVolkswagen

Kompakt SUV sınıfında çığır açan Audi Q3, yılın son çeyreğinde Türkiye’de

Kompakt SUV sınıfında çığır açan Audi Q3, yılın son çeyreğinde Türkiye’de

Her türlü yol koşulunda en üst seviyede kullanışlılık sunan sportif, verimli ve çok yönlü Audi Q3, 2011 yılının son çeyreğinden Türkiye’de… İlk planda, biri TDI, ikisi TFSI olmak üzere, üç motor seçeneği ile satışa sunulacak Q3, 49 bin 500 Euro’dan başlayan fiyatlarla alınabilecek. 

Her yönüyle; gövdesi,  şasisi, motorları, sürücü destek sistemleri ve multi-medya sistemleri ile Audi teknolojisini sergiliyor.

Q3, Audi ailesinin en genç üyesi olarak hemen fark ediliyor. Coupé benzeri çizgileriyle, sportif karakterini ifade eden Q3’ün, keskin kenarları zarif bir şekilde araç gövdesini çerçevelerken, farklı far sistemleri de aracın hem önünü hem de arka bölümünü vurgulamaktadır. LED stop farlarıyla da kombine edilebilen farlar, Xenon plus ve LED gündüz farları ile birlikte isteğe bağlı olarak alınabilmektedir.

Son derece düz olan D-sütunları ve alçak tavan hattı Audi Q3’ün dinamik görüntüsünün altını çiziyor. İki dış paket seçeneğinin mevcut olduğu Q3’de ayrıca, dış tasarımda farklılık yaratmak isteyen müşteriler siyah, antrasit veya gövde rengi parçaları da ilave olarak alabilmektedir.

1445 kilogram ağırlığındaki Audi Q3’ün  güvenli ve sessiz yolcu bölümü ultra yüksek sağlamlığa sahip çelikten oluşmaktadır. Hem motor kaputu hem de bagaj kapağı alüminyumdan yapılmış Q3’te, Audi’nin diğer Q modellerinde olduğu gibi, bölünmemiş arka farlar, sütunları sarmalayan bagaj kapağında birleşiyor. Rüzgar direnç  katsayısı alışılmadık derecede düşük; sadece 0,32 olan ve 4385 milimetre uzunluğa, 1831 milimetre genişliğe sahip bu kompakt SUV’nin yüksekliği ise 1608 milimetre.

Beş yolcunun tamamı için oldukça geniş bir alan sunan Q3, hem ergonomik özellikler hem de işçilik açısından yeni standartlar belirliyor. İç mekânda yer alan zengin malzeme ve renk seçenekleri müşterilere kendi kişisel tarzlarını sunmaları için sayısız olanak sağlıyor.

Audi Q3’ün 460 litrelik bagajı, arka koltukların katlanmasıyla birlikte 1365 litreye çıkarılabiliyor. Tavan rayının standart olarak sunulduğu Q3’de bagaj bölümü paketi ve uzunlamasına yükleme aralığı gibi pek çok faydalı seçenek, günlük kullanımda daha da kullanışlı ve çok yönlü olmasını sağlamaktadır.
Audi Q3 Test Yüksek Giriş!
Öne çıkan özellikler: Donanım

Audi Q3, Radio Chorus, klima ve kapsamlı koruma sistemleri paketini içeren donanım listesiyle geliyor. Audi, Xenon plus farlar için uyarlanabilir far sistemi, uzun far asistanı, panoramik cam tavan, LED iç mekân aydınlatma paketi ve elektrikli ayarlanabilen ön koltuklar gibi doğrudan lüks sınıftan alınan isteğe bağlı donanım seçeneklerini de sunuyor.

Sürücü destek sistemleri yelpazesi, kompakt SUV sınıfını yeniden tanımlıyor. Park destek sistemi, sürücünün sadece fren ve gazı kullanarak, aracın kendi kendine manevra yaparak park etmesine olanak tanımaktadır. Sistem ayrıca aracın yanındaki engelleri tespit ederek bunlara karşı da sürücüyü uyarıyor. Audi Q3’teki Audi side assist şerit değiştirmeye yardımcı olurken, Audi Aktif lane assist  ise aracın kontrolsüz şekilde şerit değiştirmesini önlemek için küçük direksiyon manevraları yapmaktadır.

Audi, kapsamlı bir modüler bilgi-eğlence sistemi serisi sunuyor. Seçeneklerin en üstünde, 7,0 inçlik katlanır renkli ekranda yüksek çözünürlüklü 3D grafiklerini görüntüleyen navigasyon sistemi MMI navigasyon plus bulunuyor. Araçtaki opsiyonel Bose surround ses sistemi ise, 14 hoparlöre 465 watt güç aktarıyor.

Audi connect başlığı altında yakında sunulacak olan WLAN kablosuz erişim alanı (WLAN hotspot) ile eşleştirilen Bluetooth çevrim içi araç telefonu, Q3’ün internete bağlanabilmesini sağlıyor. Yeni Audi çevrimiçi trafik bilgi hizmeti ise sürücüye, seçilen güzergâhtaki trafik yoğunluğu ile ilgili tam ve güncel bilgi veriyor.

İlk motor seçenekleri: Bir TDI, iki TFSI motor

Audi Q3, bir TDI ve iki TFSI olmak üzere üç motor seçeneği ile pazara giriyor. Dört silindirli üç motorun hepsi de doğrudan püskürtmeyi turboşarj ile birleştiriyor ve hem enerji geri kazanım sistemini hem de start – stop sistemini içeriyor. Güçlü oldukları kadar verimli de olan bu motorların güç çıkışları 170 hp’den 211 hp’ye uzanıyor. Daha sonra pazara sunulacak olan 140 hp gücündeki, önden çekişli Q3 2.0 TDI’ın yakıt tüketiminin ise, 100 kilometrede ortalama olarak sadece 5,2 litre olması planlanmaktadır.

Audi, üç başlangıç motorunu da çift kavramalı şanzıman S Tronic ve quattro sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi ile birleştirmiş.7 ileri S tronic şanzıman, TDI ve TFSI motorları ile donatılmış tüm modellerde standart olarak sunuluyor.

Audi Q3’ün 2,0 lt’lik motora sahip iki benzinli seçeneğinden ilki 211hp’lik güce sahip. 300Nm tork üreten bu seçenek, 100km/s hıza 7,5 sn’de ulaşıyor ve maksimum hızı da 220 km/s. 100km’de ortalama 7,9 lt yakıt tüketimi değeri veren bu seçeneğin CO2 emisyonu değeri ise 184g/km. 170hp’lik güce ve 280Nm torka sahip olan bir diğer benzinli seçenek ise 212km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. 0-100km/s hızlanmasını 8,4sn’de gerçekleştiren bu versiyonun ortalama yakıt tüketimi 7,4lt/100km ve CO2 emisyon değeri ise 174g/km.

Audi Q3’ün dizel versiyonu olan 2,0 TDI ise 177 hp’lik güç ve 350Nm tork üretiyor. 8,6 saniyede 100km/s hıza ulaşan bu Q3’ün maksimum hızı 212km/s. 100km’de 6,0lt yakıt tüketin dizel versiyonun CO2 emisyonu ise 158g/km.

O3’teki ultra-kompakt ve hızlı vites değiştiren çift kavramalı şanzıman, verimliliği daha da artıran bir yeniliği sergiliyor. Araç hareket halindeyken, Audi sürüş seçeneğinden “Verimlilik (Efficiency)” modu aktif hale getirildiğinde bu şanzıman, serbest tekerlek hareketini de mümkün kılıyor. Tiptronik kumandalı direksiyon  opsiyonel olarak alınabilmektedir.

Dört bağlantılı arka süspansiyon, elektromekanik direksiyon ve çapları 16 ila 19 inç arasında değişen jantlarıyla öne çıkan Q3’ün şasisi iyi bir tasarım ürünü. Elektromekanik park freni ve yokuş kalkış desteğinin standart olarak sunulduğu Q3’de önümüzdeki tarihlerde yokuş iniş desteği de sunulacak. Audi drive select sürücünün, opsiyonel olarak alınabilen uyarlanabilir süspansiyonlar gibi çeşitli teknoloji modüllerini kişisel sürüş tarzına uyacak şekilde dört aşamada ayarlamasına olanak vermektedir.

2011 yılının son çeyreği itibariyle Audi Q3 Türkiye pazarındaki yerini alacak. 49.500 Euro başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak Audi Q3’den 2011 yılının son çeyreği itibarıyla 300 adetlik bir satış hedefleniyor.

İlgili Konular

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu