Genel

Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Araçlar

Bazen sadece hayal gücü sektöre yön verecek ürünler hazırlamak için yeterli oluyor. İşte her biri konsept olarak tasarlanan ama gördükleri ilgiyle gerçeğe dönüşen araçlar.


Eskiden otomobil firmaları için araçlarının motor ve donanım gücü ön plandaydı. Ancak günümüz teknolojisi ve kullanım şartları altında araçlar arasındaki özel farklar yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Artık firmalar, otomobillerini satmak için araçların tasarımlarına daha fazla önem veriyor.

Hayalden Gerçeğe Dönüştüler

Her biri sanat eseri gibi tasarlanan bu araçlar tüketicilerin tepkisine göre gerçeğe dönüşebiliyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde ilk öne konsept olarakinsanların karşısına çıkan birçok araç gelen olumlu tepkiler üzerine gerçeğe dönüştü.

Artık, görüp beğendiğiniz hayal otomobilleri kullanma şansınız bile var.

Porsche 918 Spyder

İlk olarak 2010 yılında tanıtılan bu özel Porsche önümüzdeki yıldan itibaren yollardaki yerini alacak. Araç tasarımı kadar teknolojisiyle desürücüleri büyüleyecek.

Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake adlı konsept araç İtalyan spor araçlarının tasarımını Alman mühendisliğiyle birleştiren bir otomobil olacak.2013 yılında yollardaki yerini alacak olan aracın teknik özellikleri henüz belli değil.

Hyundai Curb

2011 Detroit araç fuarı için tasarlanan Hyundai Curb o kadar ilgi çeki ki firma bu otomobilin seri üretimi için karar verdi. Dokunmatik ekranlardan oluşan iç tasarım, renkli koltuklar dışında ışıklı lastikleriyle birlikte Curboldukça ilginç bir SUV sınıfı olacak.

Lotus Esprit

Bir dönemin ünlü otomotiv markası Lotus, Esprit konsept aracıyla eski günlerine ulaşmaya çalışıyor. 2013 yılında yollara çıkacak olan aracın motor gücü ise henüz açıklanmadı.

Audi Quattro

80’lerin araç tasarımlarını günümüzle buluşturan Audi Quattroönümüzdeki 3 yıl içerisinde piyasada olacak. Bu konsept araçta V8elektrikli motor bulunacağı kesinleşti.

BMW ActiveE

Önümüzdeki aylarda yollara çıkması beklenen BMW ActiveE‘de 170 beygir güçlü elekrikli motor bulunuyor. Aracın 0’dan 60 KM‘ye çıkış süresi ise 4.5 saniye.

Mazda Shinari

Mazda Shinari adlı araç önümüzdeki yıllarda piyasada olacak. Otomobilinteknik detayları henüz belli değil.

Lamborghini Sesto Element

Lamborghini Sesto Element kullanılan özel alışım teknolojisi sayesinde sadece 999 KG ağırlığında olacak. 0‘dan 60‘a 2.2 saniyede çıkan bu süper otomobilin piyasaya çıkış tarihi ise önümüzdeki yıl.

 

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu