Genel

Araç Bakım Detaylar

Otomobiliniz yıllarca yepyeni kalsın

Sileceklere su koymayın. Özel temizleyici maddeler kadar temizlemez; ayrıca soğuk havalarda donabilir ve sisteme zarar verebilir. Eğer ki silecek rezervuarınıza su koyduktan sonra bahsettiğimiz gibi bir arızanın olduğunu fark ederseniz silecekleri kullanmayın, çünkü silecek su püskürtme sistemine zarar vermiş olabilirsiniz.

Zarar görmüş silecek suyu depoları otomobil belli bir yaşa geldikten sonra karşılaşılan sorunlardan. Çaresiyse yenisini alana kadar plastik bir donmaz kapla idare etmek.

Otomobilinizin tavanının üstünde belirtilen limitlerin üzerinde ağırlık taşımayın. Limiti otomobilinizin kullanıcı kılavuzunda bulabilirsiniz. Otomobilinizin üzerine taktığınız taşıyıcının da belli bir ağırlık kaldırma limiti vardır. Genellikle 70 ila 90 kilogram arasındadır. Eğer ki büyük bir yük taşımanız gerekiyorsa taşıma şirketiyle anlaşın. Bugün yaptığınız küçük kârlar, ileride size büyük zararlar olarak dönebilir.

Otomobilinizin tavanını çiziklerden eski bir örtüyle koruyabilirsiniz. Tavana astığınız taşıyıcıya yükü bindirmeden önce tavanla taşıyıcı arasına örtüyü oturtarak çizikleri engelleyebilirsiniz.

Boyası için sonun başlangıcı düzgün yüklenmemiş eşyalarla başlar! Eşyaları düzenli ve boyut ağırlık dengesini koruyarak yerleştirirseniz hem yerden tasarruf edersiniz hem de kırılma ve çarpma tehlikesini engellersiniz.

 


3.Bölüm-Boya Ve Farlar                                  5.Bölüm-Boya Ve Cila

İlgili Konular

Buna da bak
Kapalı
Başa dön tuşu