FeaturedGenelVolkswagen

Volkswagen ‘de büyük toplantı

Volkswagen (VW) yönetiminin Çarşamba günü toplanacağı ve bu toplantıda 20 üyelik yönetimin başına finans direktörü Hans Dieter Poetsch’in geçeceği belirtiliyor.

Şirket yönetimine yakın iki kaynağın verdiği bilgiye göre Poetsch’in atamasının yanında kaynaklar şimdiden 10 üst düzey yöneticinin çıkarılmasına neden olan iç soruşturmanın son durumunu da ele alacaklarını söylüyor.

Alman Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre Poetsch geçtiğimiz hafta Wolfsburg’da yapılan bir toplantıda şirketin dünya genelinde 11 milyon aracını etkileyen emisyon krizinin “şirketin varlığını tehdit eden” bir seviyede olduğunu ama buna rağmen atlatılabileceğini belirtmişti.

Reklam dilini değiştirdi

Şirketin Bild am Sonntag ve Allgemeine Sonntagszeitung gazetelerine daha önceden Almanya’nın birleşiminin 25. yılını kutlamak için verdiği tam sayfa reklamların değiştirildiği ve “Güveninizi tekrar kazanmak için her şeyi yapacağız” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung gazetesinde yer alan bir ankete göre ise katılımcıların yüzde 41’i şirketin uzun sürecek bir zarar gördüğünü düşünürken, yüzde 11’i artık VW almak istemediklerini belirtiyor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz bu krizin Alman ekonomisine sert bir darbe vuracağını fakat şirketin büyük ihtimalle krizi atlatacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise krizin Alman ekonomisine etkisinin sınırlı olmasını beklediğini söyledi. Alman radyosuna konuşan Merkel, “Alman ekonomisinin güvenilirliğinin artık buranın iş yapmak için uygun bir yer olmayacağını düşündürecek kadar sarsılmadığını düşünüyorum” dedi.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu