HaberlerVolkswagen

Martin Winterkorn Volkswagen CEO’su istifa etti

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, emisyon ölçümü skandalı nedeniyle istifa etti.

Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Martin Winterkorn, otomobillerinin ABD’de yapılan emisyon ölçümünden geçememesinin sorumluluğunun tamamen kendisinde olduğunu söyleyerek bugün istifa etti.

8 yıldır şirketin yöneticisi konumunda bulunan Winterkorn açıklamasında “Volkswagen’in çalışanlar bazında da taze bir başlangıca ihtiyacı var. Ben istifa ederek bu yolu açıyorum” dedi.

Amerikan otoriteleri Volkswagen arabalarındaki bilgisayarların emisyon ölçümünde doğru seviyeyi göstermemeleri üzerine, bir kriminal soruşturma açacaklarını belirtti.

Winterkorn, “Son birkaç günde yaşanan olaylardan ötürü şok içindeyim. Tüm bunların yanısıra Volkswagen içinde bu boyutta bir görevi kötüye kullanma ile karşı karşıya kaldığım için de şok içindeyim” dedi.

Geçtiğimiz pazartesiden beri hisseleri büyük değer kaybeden şirketin üst düzey bazı yöneticileri de ayrı bir basın toplantısı düzenleyerek farklı açıklamalarda bulundu. Yöneticiler şirketin 78 yıllık tarihinde bugüne kadar görülen en büyük skandal olan bu olayın gerçek sorumlularının bulunması için çalışacaklarını belirtti. Volkswagen ayrıca salı günü 6.5 milyar Euro harcayarak krizin çözülmesi için yardımda bulunacaklarını açıkladı. Ancak uzmanlar bu meblağnın yeterli olacağından şüphe duyduklarını belirttiler.

Dünyanın en büyük otomobil markası olmak için Japon Toyota ile kıyasıya rekabete giren Alman Volkswagen’le ilgili şok haber, geçtiğimiz günlerde ABD’den gelmişti. VW’nin ABD’de sattığı 2.0 litre dizel motora sahip araçların, emisyon testlerini manipüle ederek çevreyi belirtilenden 40 kat daha fazla kirlettiği tespit edilmiş, firmanın bu motorlara sahip toplam 482 bin araç için 18 milyar dolara yakın ceza ödeyebileceği konuşulmuştu.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu