GenelHaberlerÖne Çıkan

Skoda 20 yılın rekorunu kırdı

Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel,”Suberb’in en büyük pazarı olacağız” dedi.

Yeni modellerle birlikte tüm dünyada hızlı bir yükseliş trendine giren Skoda, ülkemiz pazarında da büyümesini sürdürüyor. Skoda, Türkiye’de 2014’te yüzde 11 civarında daralan otomobil pazarında yüzde 13.28 oranında büyürken, premium markalar sonrasında en çok büyüyen dördüncü marka oldu. Skoda’nın satışları 14 bin 537 adet olarak gerçekleşirken, pazar payı 0.6 puan artarak, yüzde 2.48’e çıktı.

TEBRİK MEKTUBU MOTİVE ETTİ

Skoda yönetimi, daralan pazarda büyümeyi başaran Türkiye Distribütörü Yüce Auto’yu yazdığı bir mektupla kutladı. 2014’ün Skoda için Türkiye’de son 20 yılın en başarılı yılı olduğunun vurgulandığı mektup, Skoda Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Werner Eichhorn’dan geldi. Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, Skoda’nın en yetkili isminden gelen teşekkür mektubunun önemli olduğunu ve kendilerini motive ettiğini söyledi.

İKİ YENİ ÜRÜN

Satışlarını yükseltip, 2015’te yüzde 3 pazar payı hedeflediklerini söyleyen Senyücel, iki yeni ürün tanıtımı yapacaklarını vurguladı. Mart ayının ikinci yarısında yenilenen Fabia’yı satışa sunacaklarını ifade eden Senyücel, “B segmentinde yer alan Fabia, Octavia’dan sonra ürün gamı içerisinde en çok bilinen modelimiz. Yeni Fabia, toplam satışlarımız içinde yüzde 15 civarında bir paya sahip olacak” dedi. Yeni Superb modelini ağustosta satışa sunacaklarını anlatan Senyücel, “Superb bizim için önemli bir model. 2014’te Skoda satışlarında Superb’in payı yüzde 25’e, Octavia’nın payı ise yüzde 45.’u ulaştı” dedi.

SUPERB REKOR KIRACAK

Superb’in Avrupa’da en çok satılan birinci pazarı Rusya, ikinci pazarıysa Türkiye. Rusya’daki ekonomik kriz sonrasında satışlar düşerken, 2015’te 4 bin adedin üzerindeki satışla Türkiye’nin en çok Superb satılan ülke olması bekleniyor.

Şık Combi geliyor

Skoda ürün yelpazesindeki en önemli modellerden Fabia, yeni versiyonunda iddiasını daha da yükseltiyor. Yeni nesil Fabia Combi, mayıstan itibaren satışa sunulacak. Güçleri 75-110 beyir arasında değişen üç benzinli ve üç dizel motor bulunacak.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu