GenelHaberler

Mercedes S Coupe

Mercedes-Benz aylardır detaylarını sır gibi sakladığı S Coupe’yi resmen duyurdu. Daha önce CL adı ile satışa sunulan otomobil, artık S Coupe olarak pazara sunulacak.

Daha keskin ve dinamik hatları ile dikkat çeken S Coupe, özellikle ön tasarımında daha sert ve kararlı bir görüntüye bürünmüş. Bunun en büyük etkisi değişen far grubu, sportif tamponlar ve farların içerisine yerleştirilen Swarovski kristaller. Bu sayede farlar açık olmasa dahi dikkat çekmeyi başarıyor. Neredeyse “Süper Spor” otomobil diyebileceğimiz S Coupe’de 18 ile 20 inç arasında değişen hafif alaşım jantlar sunuluyor. Gelecek ay 84’üncü Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri yapılacak olan otomobil, 5027 mm uzunluğa, 1899 mm genişliğe ve 1411 mm yüksekliğe sahip.

 

İç mekan ise bir S Serisi’ne yakışır nitelikte “niş” tasarlanmış. Otomobilin kabininde ilk dikkat çeken detay, bir sedan kadar ferah görünüyor olması. Otomobilin sedan versiyonunda bulunan analog saat ise S Coupe’de kullanılmamış. Daha önce koltuklar için kullanılan iki kişiselleştirme seçeneği, yeni S Class Coupe’de kahverengi, Bengal kırmızısı ve porselen tonları olmak üzere üç seçenekle sunuluyor.

Yeni S Coupe’deki önemli yeniliklerden biri de “Magic Body Control” adı verilen, bir motosiklet veya kayakçı gibi otomobilin viraj içerisine doğru yatmasını sağlayan bir sistem. Bu sistem sayesinde otomobil virajlarda yola çok daha iyi tutunuyor ve otomobilin kaymasına izin vermiyor.

Mercedes-Benz S Coupe, önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra, yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu