HaberlerVolkswagen

2013 Skoda Octavia

Dokuz farklı motor seçeneği ile sunulacak.

2013-skoda-octavia

Skoda, resmi olarak 2013 model yeni Octavia’yı duyurdu. Kompakt araç segmentinde yeni standartlar yaratmak üzere tasarlanan aracın evrimsel stiline örnek olarak belirgin ızgarasını, eğimli tavan çizgisini ve ilginç arka kapı “yüzgeçlerini” verebiliriz. Genel olarak, yeni Octavia bir önceki meslektaşından 90 mm uzun ve 45 mm daha geniş. Ayrıca yeni modelin dingil aralığı da 108 mm uzunluğunda genişletildi.

Aracın dışında rastladığımız sade tasarım ile kabinin içerisinde bir kez daha karşı karşıya geliyoruz. Modelin sade olarak tanımladığımız iç tasarımı oldukça çekici ve fonksiyonel görünüyor. Kayda değer bazı özellikler arasında üç kollu direksiyon, metalik hat ve aksanlar, güncellenmiş bilgi-eğlence sistemi ve opsiyonel panoramik cam tavan bulunuyor. Yeni Octavia ayrıca 590 litre ile sınıfının en iyi bagaj hacmi ünvanına sahip.

Seçenekler arasından adaptif (akıllı) otomatik pilot, otomatik park asistanı ve akıllı ışık asistanı tercih edilebilecek.Akıllı ışık asistanı ismi verilen sistem, olağanüstü bir düzenek ile karşı taraftan gelen trafiği algıladığında uzun farları kısarak sahibinin yanı sıra karşısındakileri de düşünüyor!

 

2013-skoda-octavia-2

Toplam dokuz adet farklı motor seçeneğinin dördü benzin ile çalışırken, dört tane de dizel opsiyponu olacak. Geriye kalan son çeşit ise doğal olarak gaz ile çalışıyor olacak. Motor türlerinin ince ayrıntıları henüz tam olarak açıklanmış olmasa da, Skoda firması 179 beygir gücünde ki 1.8 litrelik TSI ile 110 beygir gücünde ki 1.6 litrelik TDI GreenLinemodellerini kesin ve resmi olarak onayladı. Yeni modelin yakıt tüketimi 100 kilometrede 3.4 litre olarak ön görülürken karbondioksit salımı ise 89 g/km olacak.

Hangi motor çeşidi tercih edilirse edilsin, aktarım sistemi “modern manuel” veya DSG olacak. Önden çekiş sistemi standart olarak sunulurken dört çeker sürüş seçeneği de ekstradan tercih edilebilecek.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu