Volkswagen

Passat CC’ye Yeni Yüz

Passat CC’ye Yeni Yüz

Volkswagen orta sınıftaki 4 kapılı coupesi Passat CC, makyajlı yüzü ve yeni donanım özellikleriyle 2011 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sahne alacakken, araç artık sadece CC adını alıyor.

Mercedes-Benz’in CLS ile elde ettiği başarı sonrası kendini gösteren 4 kapılı coupe kavramını daha ulaşılabilir bir fiyatlaorta sınıfa taşıyan Volkswagen Passat CC, bundan böyle yoluna sadece CC adını alarak devam edecek. Passat’ın biraz sıkıcı ve ağırbaşlı olarak görülmesi yüzünden mi bilinmez adındaki Passat takısını atarak başlı başına bir model algısı yaratan CC, yapılan makyajla birlikte Volkswagen ailesinin diğer fertleriyle uyumlu bir yüze kavuşmuş. Makyaj öncesinde farların altındaki göz yaşı torbası olarak da adlandırılan yuvarlak bölüm ortadan kalkarken, LED’lerin de eklendiği yeni farlar sayesinde CC artık çevresine daha sert bakışlar atıyor.

Aynı şekilde değişen tampon ve ön ızgara da araca daha güçlü ve olgun bir görünümkazandırmış. Arka tasarımda da stoplar koşeli yapılarıyla farlarla uyumlu hale getirilirken, LED’ler burada da devreye girmiş. İç mekandaki değişiklikler ilk bakışta kendini ön konsola eklenen analog saat ve orta konsola alınan elektrikli park freni olarak gösterirken, döşemelerde ve kabin içi kaplamalarda da yeniliklere gidilmiş. Yapılan görsel değişikliklerle birlikte önemli yeniliklerden biri de eklenen elektronik sürüş yardımcıları. Güncel Passat’tan tanıdığımız yorgunluk uyarı sistemi, adaptif farlar, otomatik park asistanı, adaptif hız sabitleyici veotomatik frenleme gibi özellikler aracın güvenlik seviyesini bir hayli arttırırken, çift xenon farlar, dönüş aydınlatması, metal kapı eşikleri, yeni tip güvenlik kafalıkları ve daha iyi bir müzik sistemi aracın standart donanımına eklenen yenilikler arasında yer alıyor. 1.8 lt 160 HP, 2.0 lt 210 HP ve 3.6 lt 300 HP benzinli motorseçeneklerine 140 HP ve 170 HP güçlerindeki dizeller eşlik ediyor. CC’de fren enerjisinin geri kazanımı tüm motor seçeneklerinde standart olarak sunulurken, Start-Stop Sistemi dizellere saklı tutulmuş. 2012’nin ilk ayında Almanya’da satışa sunulacak olan CC’de bağımsız ikili arka koltuklar standart donanımda yer alıyor.

İlgili Konular

3 Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu