Genel

Otomobiliniz yıllarca yepyeni kalsın

Otomobilinize ilgi gösterirseniz hem yeni görünen bir otomobile binersiniz hem de aracınızı satmak istediğinizde ikinci el fiyatını yüksek tutmuş olursunuz.
Otomobiliniz yıllarca yepyeni kalsın

Otomobilinizin dışını temizlediğiniz her seferde vakum ve süngerle içini de temizleyin. Kirli bölümler aşınır. Özellikle soda gibi sıvılar döküldüyse çürüyebilir. Aracınızın içini güçlü vakum makineleriyle temizleyin (küçük kablosuz modeller genellikle güçsüzdür). Yüzeye göre uygun başlıklar kullanın. Metal başlıklar dış yüzeyi bozabilir.

Otomobilinizin sayaçlarını yumuşak bir materyalle nazikçe temizleyin. Çok bastırırsanız çizebilirsiniz. Çok fazla çizik olursa sayaçları okumanız güçleşir.

Yer paspası kullanın. Kar, çamur gibi yabancı maddelerin aracınızı kirletmesinin önüne geçmek için paspas kullanın. Kolayca yıkayabilirsiniz, çıkarabilirsiniz ve aracınızın temiz kalmasını sağlar.

Otomobilinizin içini yıkarken paspasları otomobilden çıkarın ve hortumla yıkayın. Üzerindeki kirin gitmesine ve daha temiz şekilde durmasına neden olacaktır. Kuruması için direk güneş ışığına karşı bırakın.

Otomobilinizin içini nemli bezle siliyorsanız kauçuk veya silikondan yapılan kapı ve cam açma kolunun olduğu bölgeleri iyice silin. Yağ bazlı ürünler kullanmayın. Çünkü yağ kauçuğa zarar verir. Düzenli temizleme ve bakım yapın.

Evdeki döşemenize kullandığınız temizleyicileri otomobilinizin koltukları için de kullanabilirsiniz. Malzemeye zarar vermemek için koruyucuyu az sürerek kullanın. Sonra köpüğü temiz bir bezle silin. Velur koltukların ipliklerini nazikçe fırçalayın ve yeni gibi görünsün.

Her tür yiyecek parçası ve sıvı bebek koltuğunun altına sızabilir ve çıkarılması imkansız lekelere dönüşebilir. Bebek koltuğunun altına sert plastikten yapılma bir parça ve üzerine havlu koyarsanız koltuğunuzu daha uzun süre temiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Koyduğunuz plastiğin bebek koltuğunun oturma pozisyonunu engellemediğinden emin olun.

 

2.Bölüm -Deriyi koruyun   

İlgili Konular

Başa dön tuşu