Genel

Facebook Sayfaları’na çeviri özelliği

Facebook çalışanlarını bazen hayal ediyor musunuz siz de? Niye derseniz, sürekli bir yenilik peşindeler farkındaysanız. Facebook şimdi de takip ettiği sayfanın dilini bilmeyenler için çeviri özelliğini sundu.

Bing Translate işbirliğiyle hayata geçirilen bu çeviri özelliği sayesinde kullanıcılar; tanınmış kişi, kuruluş ve ürünlerin Facebook Sayfaları’nda yer alan gönderileri diledikleri dile anında çevirebilecekler. Böylece Facebook Sayfaları, 70’ten fazla dilde takip edilebilecek. Belki İspanyolca bilmediğiniz için hiçbir şey anlamadığınız bir sayfadan da artık zevk alarak içerik okuyabileceksiniz.

Takip ettiğiniz bir Facebook Sayfası’ndaki bir post’un (içeriğin) altında yer alan “Translate-Çevir” bağlantısına tıkladığınız zaman bu metnin Bing tarafından hazırlanan çevirisi yeni bir pencerede açılacak. Bu yeni özelliğin bir güzelliği de, kullanıcıların karşılaştıkları çeviriye müdahale edebilecek olmaları. Açılan pencerede yer alan çeviri yerine kendi çevirinizi göndermenize olanak sağlanıyor. Kullanıcıların gönderdiği çevirinin çoğunluk tarafından olumlu oy alması sonucunda da söz konusu çeviri Bing çevirisinin yerine geçecek. Kabul gören çeviri ‘Translate-Çevir’ butonu tıklandıktan sonra görüntülenecek.

Sayfa yöneticilerinin bu özelliği kullanabilmesi için yapması gerekenler ise şöyle; “Ayarlar” sekmesine tıklayın ve “Yönetici, topluluk ve bilgisayar çevirilerinin yapılmasına izin ver”i tıklayın. Ayrıca sayfa yöneticileri kullanıcıların yaptığı çevirilere de istedikleri müdahaleyi yapmakta serbestler.

Şimdilik sadece Facebook Sayfaları’nda çalışan bu özelliğin yakında Facebook profillerinde kullanılıp kullanılmayacağını hep birlikte göreceğiz.

İlgili Konular

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu