Genel

Boya Ve Far Bakımı

Otomobiliniz yıllarca yepyeni kalsın

Boya, otomobilinizin güzel görünmesinden çok daha fazlası için gereklidir. Otomobilin gövdesinin paslanmasına karşı en önemli güvencenizdir. Tabii ki otomobilinizin boyasını korumanız için yapmanız gereken en önemli şey garaja koymaktır. Ancak garajınız yoksa gölgeye koyarak boyayı koyabilirsiniz.

Güneşin ultraviolet ışınları boyayı bozar ve renkte solmalar yaratır. Bazı otomobil koruyucuları güneş, nem, çamur ve kuş kirletmesine karşı korur. Bunlar ayrıca kozalak düşmesi gibi hafif çarpmalarda da küçük korumalar sağlar.

Boyadaki çizikler pasa neden olabiliyor. Bu nedenle küçük çizikleri kapatmaya çalışın. Özellikle kapı kenarlarındakileri… Bunu pas olmadan önce yapmanız otomobilinizin sağlığı için önemli.

Farlar masraf çıkarmasın

Kırılmış bir far camı ya da sinyal, eğer öyle bırakılırsa ileride büyük sorunlar yaratabilir. Nasıl mı? İçine su dolar ve beklediğinizden daha büyük bir hasarla karşılaşabilirsiniz. Sorunu kısa dönemde halletmek sizin yararınıza olur. Orijinaline uygun renklerdeki far ve sinyal camlarını kullanın. Birçok otomobil parçası satan yerde bulmanız mümkündür.

Bozulmuş bir ampülü değiştirirken bölgenin kirli ya da paslı kalması sorun yaratabilir. Yeni ampulü takmadan önce bölgeyi iyice temizleyin ve ondan sonra yeni ampulünüzü takın.

 


2.Bölüm-Deriyi Koruyun                             4.Bölüm-Detaylar

İlgili Konular

Başa dön tuşu