Genel

Boya Ve Cila

Otomobiliniz yıllarca yepyeni kalsın

Boyayı korumak için cilalayın.

Başka çaresi yok, cilalarsanız otomobiliniz uzun süre en iyi kondisyonda kalır! Ayrıca her gün yeni alınmış gibi görünen bir otomobile binersiniz. Otomobil cilaları kuş pisliği, hava kirliliği gibi dış etkenlere karşı aracınızı korur. Size de yepyeni görünen otomobilinizle gezmek kalır.

En yüksek korumayı almak için dikkat edilmesi gerekenler:

Sıvı ve sprey cilalar otomobilinizi öne çıkarır ve rengini gösterir. Ancak macun cilalar daha uzun süre koruma sağlar. Carnauba bitkisinden üretilen macun cilayı bulmaya özen gösterin.

Otomobilinizi ince şekilde saran bir cila daha iyidir. Fazla sürülmesi halinde gelecekte ister istemez boyayı bozabilir.

Çizgilerden kaçının. Temiz bir pamuklu ya da mikro fiber bezle cilayı kuruduktan sonra silin.

Fazladan bir katla motoru ve ön tarafı cilalayın. Bu bölgedeki cilalar daha hızlı gittiği için bu işlemi gerçekleştirmeniz daha uzun süre performans almanızı sağlar.

Kendiliğinden yapışan yeni teknoloji filmlerle aracınızın en çok darbeye maruz kalan bölgelerindeki boyasını çakıl taşlarından ve küçük darbelerden koruyun. Bu kaplamayı aracınızın öteki bölgeleri gibi yıkayabilir ve cilalayabilirsiniz. Bu işlemi işinde uzman profesyonellerin yapmasını kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ancak çıkarmak isterseniz kolaylıkla halledebilirsiniz.

Eğer otomobilinizi kötü havalarda yıkamıyorsanız, yalnız değilsiniz! Yolda gördüğünüz otomobillerin arka camında da ‘Beni Yıka!’ yazıyor. Bu noktaya kadar hiçbir sıkıntı yok. Ancak otomobilinizi en çok böyle zamanlarda yıkamanız gerekiyor. Çamur, erimiş kar ve yağmur otomobilinizin paslanmasının karşısındaki en büyük düşman. Otomobilinizin en çok aşındığı dönem havaların bir ısınıp bir sıfırın altına düştüğü dereceler. Özellikle yolların kirli ve çamurlu olduğu dönemlerde… Böyle dönemlerde pas otomobilinizin tampon ve çamurluk gibi hiç beklemediğiniz yerlerinde baş gösterebilir. Eğer hava sıfırın altındaki derecelerdeyse sıcak suyla garajınızda yıkayın ya da profesyonel oto-yıkama yerlerine götürün. Otomobiliniz yıkandıktan sonra iyice kurutulmalı.

Otomobilinizi tamir ederken araç gerecinizi düzenli şekilde otomobilden uzağa koyun. Otomobile yabancı bir maddeyle yaklaşırken dikkat edin. Çünkü tamir etmek için kullandığınız bir edevat otomobilinize sert şekilde çarpar ya da üstüne düşerse boyaya zarar verebilirsiniz.

 

4.Bölüm-Detaylar

İlgili Konular

Bir Yorum

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu